Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi, Eylül ayında bir önceki aya göre %4,3 oranında azaldı; Ağustos ayında 58,3 olan endeks, Eylül ayında 55,8 oldu.
HANENİN MADDİ DURUM BEKLENTİSİ ENDEKSİ 74 OLDU
Gelecek 12 aylık dö

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Çin Merkez Bankası, yeni bir yıl vadeli gösterge borç verme faiz oranını Ağustos ayının ardından Eylül ayında da düşürdü. Çin MB, Ağustos ayından itibaren gösterge faiz oranı olarak kullanmaya başladığı 1 yıl vadeli borç verme faiz oranını (Loan Prime Rate) yüzde 4,25'ten yüzde 4,20'ye indirdi.
Banka, yeni gösterge faiz oranını 20 Ağustos'ta yüzde 4,31'den yüzde 4,25'e

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Dün 65,56 dolara kadar çıkan Brent petrolün varil fiyatı, günü 64,84 dolardan tamamladı. Brent petrolün varili saat 09.35 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,1 düşüşle 64,78 dolardan işlem gördü. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 58,66 dolardan alıcı buldu.
Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman'ın, ülkede petrol arzının saldırılardan önceki seviy

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

ABD Merkez Bankası (Fed) başta olmak üzere dünya genelinde merkez bankalarının neredeyse tamamı eylül ayı toplantılarını tamamlarken, genişlemeci para politikalarının devam etmesine karşın pay piyasalarında karışık bir seyir izlenmesi dikkati çekti.
Dün İngiltere, Japonya ve Güney Afrika merkez bankaları faizlerde değişikliğe gitmezken, Brezilya ve Hong Kong merkez bankaları ise politika faizlerini düşürdü.

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, kurulacak olan Platform Ortak Kartlı Sistemler A.Ş.’ye eşit hisse oranı ile ortak olacaklarını açıkladı.
ŞİRKETİN KURULUŞ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Üç banka tarafından dün akşam ayrı ayrı KAP’a yapılan açıklamada üç kamu bankası ortaklığında kurulacak olan şirketin kuruluş çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Zuckerberg ile görüşmesini Twitter üzerinden duyuran Trump, iyi bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti.
Trump, Twitter üzerinden yaptığı bir diğer açıklamada da, Avrupa ve Asya'nın resesyona doğru kaymakta oldukları ortamda ABD ekonomisinin dünyanın kıskandığı, imrendiği bir durumda olduğunu savundu.
ABD ekonomisinih geldiği noktaya rağmen Demokratların bu durumu dile getirmekten kaçındıklarını beli

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Almanya Maliye Bakanlığı, Alman ekonomisinin yavaşlayan global ekonominin, Brexit ile ilişkili belirsizliklerin ve ihracata zarar veren ticari çatışmaların etkisi ile üçüncü çeyreğe zayıf bir başlangıç yaptığına işaret etti. 
Bakanlık yayınladığı aylık raporda, yurt içi ekonominin zayıflamakta olduğuna ve Federal Çalışma Ofisi'nin işsizlik oranında gelecekte bir artış yaşanacağının işaretlerini görd&u

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Açıklamalarda bulunan Lagarde, merkez bankacıların "öngörülebilir" olmaları gerektiğini belirtirken, istikrara odaklanılması gerektiğini de vurguladı.
Lagarde, ECB başkanlığı görevini 1 Kasım'da Mario Draghi'den devralacak.

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 1.591,30 puan azalırken, toplam işlem hacmi 8,3 milyar lira olarak gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 2,54, holding endeksi yüzde 1,47 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,88 ile turizm, en çok gerileyen ise yüzde 3,33 ile madencilik oldu.
Güne yükselişle başlayan ve 102.000 puanın üzerini test eden BIST 100 endeksi, özellikle bankacılık

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yayımlanan haftalık bültene göre, sektörün kredi hacmi 13 Eylül ile biten haftada 3 milyar 372 milyon lira artış gösterdi. Söz konusu dönemde toplam kredi hacmi 2 trilyon 515 milyar 268 milyon liradan 2 trilyon 518 milyar 640 milyon liraya çıktı. 
Bankacılık sektöründeki toplam mevduat (bankalararası dahil), geçen  hafta 25 milyar 490 milyon li

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

YENİ ÜYELİK

  PİYASALARI ÇOK DAHA KOLAY TAKİP EDİN, ÜYE OLMANIN AVANTAJLARINDAN FAYDALANIN.

PİYASA ÖZETİ

Bizi Takip Edin

  Sosyal medya hesaplarımızı takip edin. Güncel finansal gelişmelerden haberdar olun.