3000 Karakter
Görsel Yükle

USD Bizi sandıkla tehdit eden varsa buyursun denesin. Bu sefer boş çıkmayız ona göre. Kamalın partisi bir daha iktidar yüzü görmeyecek. Reis de vefatına kadar başınızda, sonrası için de birini düşünürüz.

Tümü (15) 5 Kişi 34 Kişi
3000 Karakter
Görsel Yükle
  • USD @cinex Öncelikle arap alfabesine yeni bir harf eklenmedi. Enver paşanın bir düzenlemesi olmuştur fakat bu alfabe yayılmadı ve şahsi kaldı. İnsanlık tarihi 200.000 yıl geriye uzanmaktadır ve islam bu bilimsel tarihe göre Türk tarihinin %0,5 ini oluşturur. Türkler binlerce yıldır Göktanrı inancına tabi kalmıştır ve Göktanrı inancının yayılmasında başrolü oynamışlardır. Ridaniye savaşı ile ele geçirilen halifelik, Selim ile Osmanlıya geçmiştir. Ayrıca bu istişare din ile alakalı değildir ben sizin söylediklerinize cevap veriyorum fakat bu sadece iyi niyetim ile sizi bilgilendirmek için yaptığım bir eylemdir. Dil bilgisi ise emperyalizm ile alakalı değildir örnek verecek olursak Osmanlı devletinin en parlak dönemlerinde dahi padişahlar yabancı dili öğrenmekte ve kendilerini geliştirmektedir. Bunun dışında Türkçe kullanmak yerine Arapça kullanmışlardır. Gelişmek için bize lazım olan alfabe günümüzde latin alfabesidir nedeni ise tüm bilimsel çalışmaların bu alfabe ile yayınlanıyor oluşudur. Gelecek ne getirir bilinmez belki güçlenip geçmişimize dönüp Göktürkçe kullanmaya başlarız fakat günümüzde bu mümkün değil ve Latin harflerinin kullanımı zaruridir. Özellikle Sudi Arabistan dahi latin harflerinin kullanımını arttırmaya başlamışken. Bu sebeple arapçayı direten kişiler sadece siyasi olarak bunu yapmakta ve samimiyetsizdirler.

  • USD @cinex kardeşim ben memnunum Latin alfabesinden.seni bilemem.az da kuran kursu na gitmedim ikisini de biliyorum.o yüzden.ha şunu da deyim ben Türklüğümden de çok memnunum.Sagol

  • USD @lanetli cüce @burhan-dogru Şunu bir okuyunuz; Cumhuriyet istatistikleri 1927’de okur-yazar nisbetini % 8,1 verir. Fakat 1903 Maarif Salnamesi’ne (yıllığına) göre, nüfusun %5’i ilkmektebe devam etmektedir. Şu halde yeni rejimin verdiği nisbet, sadece ilkmektebe devam edenler kadardır. Geriye kalan nüfusun yarısının daha evvel mektebe gittiği düşünülecek olursa, okur-yazar nisbeti %50’den aşağı olamaz. 1890’da okur-yazar nisbeti, Rusya’da % 17’dir. İspanya, %39; İtalya, %45; Belçika, %74; Fransa, %78; Amerika’da %89,3; İngiltere, %92 okuryazara sahiptir. Bizde okumuşların, 1911-1922 arası cephelerde eritilmesi bir yana; harf inkılâbı sayesinde “okur-yazar” kitle, bir günde “okumaz-yazmaz” hâle gelmiştir. Türkiye’de okur-yazarların nüfusa nisbeti, 1935’de %15; 1960’ta %32; 1970’te %46’dır. Bu da yeni harflerin okur-yazar nisbetini arttırmakta yetersiz kaldığını gösterir. Nisbetin düşük olmasının sebebi, Arap alfabesinin zorluğu ve imkânsızlıklar değil; okuma-yazma istek ve ihtiyacının bulunmamasıdır. Zira normal zekâlı bir insan 3 ayda okuma ve yazmayı öğrenir. Arap alfabesinde bu müddet, Latin alfabesindekinden daha uzun değildir.

  • USD @Trend is Your Friend Until it Bends @ProfesyonelYatırımcı Aldığınızı iddia ettiğiniz derslerin hepsi boşa gitmiş. Osmanlıca da ilave harfler eklenerek kullanılmış nice eserler oluşturulmuştur. Türklerle islam hep içiçe olmuştur ve islamın halifeliğini yapmışlardır. Sizin derdiniz Türklerin Araplarla değil frenklerle anılmasını istemenizden ileri gelmektedir. Dünyaya entegre olmak sadece dil ile olmaz dil aynı zamanda bir sömürü aracıdır. Avrupa hayranlığı islam düşmanlığına dönüştürülmemelidir.

  • USD @cinex 3 yol boyunca Osmanlıca, diplomatika ve paleografya dersi aldım. Öncelikle Arapça hiçbir zaman Türk seslerini tam manası ile karşılamamıştır. Latin harfleri ise Türkçeye uyarlanarak kullanıma sunulmuştur. I,ö vb harfler eklenip ses ahengi sağlanmıştır. En önemlisi ise latin harfleri dünya ile adapte olmamızı sağlamaktadır. Arapça ise tamamen siyasi emeller uğruna kullanılmaktadır. Dünyada geçerliliği olmayan Arap alfabesi ile Türklerin bir bağlantısı yoktur. Türk’ü yanlış lanse etmekte, Türk toplumunun Arap zannedilmesine yardımcı olmakta ve Türk halkını bağlarından koparmaktadır. Sorarım size en son ne zaman Yenigün bayramını kutladınız? Türklerin en eski bayramıdır ve baharın gelişini yeni yol olarak kutlarız. Öncelikle bir tartışmaya katılırken temeliniz sağlam olsun iyi günler.

  • USD @cinex cinex Arap alfabesi zor diye bırakıldı.omanlinin son dönemindeki okuma yazma oranına bak anlarsın.Ayrica hani osmanli hayranı tiplerin bilmediği şey Abdülhamid inde arapça öğretimden memnun olmadığı ve Latin alfabesi ine geçmeyi düşündüğü.ben de gördüğümde şaşırmıştım bu bilgiyi.☺️

  • USD @تصميــم Kendi vatandaşını tehdit eden bölücünün tekisin. Her şeyiniz yalan dindarlığınız milliyetçiliğiniz her şeyiniz. Siz bu ülkenin düşmanısınız ülkeyi geren de sizsiniz geri kalmasına sebep olan da. Cahilsiniz ama mecazi değil gerçekten kültürsüz fikirsiz cahil

  • USD @cinex Kullandığı alfabe olması Türk alfabesi olduğu anlamına gelmez. Arap alfabesinin kendileridir bilmiyorsanız öğrenmiş oldunuz.

  • USD @Trend is Your Friend Until it Bends @ProfesyonelYatırımcı Bu alfabe Türk milletinin yüzyıllardan beri kullandığı alfabedir. Sen önce kendi kullandığın isme bak. Profesyonel? O ne demek işin orosbusu mu?


YENİ ÜYELİK

  PİYASALARI ÇOK DAHA KOLAY TAKİP EDİN, ÜYE OLMANIN AVANTAJLARINDAN FAYDALANIN.

PİYASA ÖZETİ

Bizi Takip Edin

  Sosyal medya hesaplarımızı takip edin. Güncel finansal gelişmelerden haberdar olun.

Yorum Yaz