2020 ALTIN YILI MI OLACAK?


Wall Street’in en etkili borsa yatırımcılarından biri "2020'de altını takip edin" dedi.

Blackstone’dan Byron Wien, altının 2020 yılı için ilginç bir yatırım aracı olma şansı olduğunu dile getirdi.

"2020'de altını izleyin. İlginç bir yatırım olma potansiyeli var."
Byron Wien

Wien, faiz oranların mevcut seviyelerinde kalacağını ve Trump'ın yeniden seçim kazanacağını düşündüğünü söyledi. Ayrıca Brexit'in 2020'de çözüleceğini düşündüğünü söyledi. Bu nedenle 2020 yılı için piyasada şiddetli fırtınalar kopmayacağını düşündüğünü açıkladı.

2020'de Altının Görünümü


Deneyimli yatırımcı, önümüzdeki 12 aylık dönemde sarı metalin görünümünü açıkladı. Fakat Wien, 2020'ye yönelik altın tahminleri veya yatırımı konusunda kesin açıklamalarda da bulunmadı. Bununla birlikte yaptığı yorumlarda kıymetli emtianın Kasım ayının sonundan bu yana çok güçlü kazanımlar elde etti ve ons başına 1500 doların üzerine çıktı. Bu da psikolojik yaklaşıldığında oldukça yüksek bir seviye. Şubat ayı teslimatı için altın GCG20, en son Comex borsasında ons başına 14.20 dolar seviyesinden işlem görüyordu.

FactSet verilerine göre, altın bu yıl şu ana kadar % 17,3 oranında değer kazandı. Bu, altın için zıt yönde hareket eden hisse senetlerinin tüm zamanların en yüksek seviyelerinde işlem gördüğü göz önüne alındığında, sarı metal için nispeten sağlıklı bir artıştır.

Borsa Verileri ve Altın


Nitekim, Dow Jones Endüstriyel Ortalama (DJIA), 2019'da şu ana kadar % 22.3 kazandı, S&P 500 endeksi aynı dönemde % 29 ve Nasdaq Kompozit Endeksi de yaklaşık % 35 oranında yükseldi. Altının borsa yükselişiyle aynı anda ayakta kalmasını sağlayan nedir? Bazıları boğa piyasasının hakimiyetinde olan 2019 bitiminden itibaren hisse senedi piyasasının düşüşe geçebileceği konusunda endişe duyuyor. Ancak emtia uzmanları, ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşının altın iştahı konusunda yükseliş yaratarak altında yükselişe yardımcı olduğunu düşünüyorlar.

Dow Jones piyasa verilerine göre Ocak 1980'den bu yana, 2019 Ocak ayı altın için en iyi aylardan biri oldu. Toplamda % 1.53 aylık ortalama kazanç yaşandı. Bununla birlikte, altın için en iyi ay, kıymetli metalin ortalama % 1.57'lik bir kazanca sahip olduğu Ağustos ayı:

Bununla birlikte, 2020 Ocak ayı güçlü bir altın alım dönemi olma eğiliminde. Bunun sebebi ise Asyalı yatırımcıların genellikle altının hediye olarak sunulduğu Çin Yeni Yılı'nda (Lunar New Year - 25 Ocak) yatırım yapmaya hevesli olması.

Byron Wien Kimdir?

Kaynak: alumni.harvard.edu

Byron Wien, finansal piyasaların yönünü değerlendirmek ve böylece yatırım ve stratejik kararlara rehberlik etmek için hem firma hem de müşterilerine ekonomik, sosyal ve politik eğilimleri analiz etmede kıdemli danışman olarak görev yaptığı Private Wealth Solutions grubunun Başkan Yardımcısı'dır.

Blackstone'a katılmadan önce, Wien, Pequot Capital için Baş Yatırım Stratejisti idi ve bundan önce 21 yıl boyunca Morgan Stanley'de ABD Yatırım Stratejisti olarak görev yaptı.


Sizce önümüzdeki yıl altın için iyi bir yıl olacak mı? Yorumlarda bizimle görüşlerinizi paylaşmayı unutmayın.



Kaynaklar:

https://www.marketwatch.com/story/watch-gold-in-2020-says-one-of-wall-streets-most-influential-stock-market-investors-2019-12-24?siteid=yhoof2&yptr=yahoo

https://www.blackstone.com/the-firm/our-people/person?person=1000984