Aktif Bank Finansal Kurumlar  Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Suat Utku, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aktif Bank'ın bireysel şubesiz  bankacılığa odaklandığını ve Türkiye'nin en fazla dağıtım kanalına sahip  bankalarından biri olduğunu söyledi.
  
Bankanın yalnızca 8 şubesi olmasına rağmen geniş dağıtım ağına sahip  kurumlarla yürüttüğü iş birlikleri sayesinde, 15 bin t

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

ABD'nin gelecek iki ayda Asya'ya ihraç edeceği rekor miktardaki hem petrol Rusya'nın ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) pazar payından bir lokma daha koparacak.
 
Önde gelen bir ABD ihracatçı şirketinden üst düzey bir yöneticinin verdiği bilgiye göre ABD'nin Haziran ayında ihraç edeceği günde 2.3 milyon varil petrolün günlük

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Merkezi Frankfurt'ta bulunan Sentix, mayıs ayı Euro Bölgesi Dağılma  Endeksi (EBI) anketinin sonuçlarını yayımladı.
 
Buna göre, dağılma riski endeksi, mayıs ayında yüzde 13’e yükseldi.  Bu, ankete katılan yatırımcıların yüzde 13’ünün Euro Bölgesi’nin 12 ay içerisinde  dağılmasının mümkün olabileceğini düşündüğü anlamına geliyor.

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'ten yapılan açıklamada İtalya'da politik  risklerin arttığı, bu nedenle de İtalya’nın “Baa2” olan kredi notunun düşürülmesi  yönünde izlemeye alındığı kaydedildi.
Açıklamada İtalya’da sonbahar aylarında yeniden genel seçime gidilmesi  olasılığının olduğu, artan politik risklerin sonucunda ülkenin mali güc

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Çin Marka Tescil Ofisi verilerine göre Ivanka Trump, son 3 ayda,  aralarında bebek battaniyesi, tabut, parfüm, makyaj malzemesi, kase, ayna ve  mobilya, kitap, kahve, çikolata ve bal olan markalı ürünler için ticari tescil  onayı aldı.
 
Trump'a ayrıca 8 ürün için de geçici ticari marka tescili verildi. Söz  konusu tescillere 3 ay içinde itiraz edilmemes

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

İsviçre merkezli gıda devi Nestle, 500 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor.
 
Nestle'nin 500 kişilik işten çıkarma planına konu personelinin tamamı İsviçre'deki genel merkezde bulunan bilgi teknolojileri (BT) departmanında çalışıyor.
 
500 personel İtalya, İspanya ve Portekiz bölgelerindeki işlerden sorumlu.
 
Üretim tesisleri ise işte

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Küresel kriz sonrasında, başta dış finansmana ihtiyaç duyan gelişen  ülkeler olmak üzere tüm piyasalar küresel para politikalarına aşırı duyarlı hale  geldi.
 
Bu durum küresel risk iştahı ve likidite koşullarındaki ani  değişimlere karşı zamanında tepki verilmesini sağlayacak araç gereksinimini  doğururken, söz konusu süreçte geleneksel olmayan para politikalarının ön

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Ünlü yatırımcı George Soros dünyanın İran nükleer silah anlaşmasının sonlandırılması ve Pasifik ittifakının bitirilmesi ile karşı karşıya olduğunu söyledi.
 
Paris’te konuşan Soros “Bu durum Avrupa ekonomisini olumsuz etkileyebileceği gibi başka bozulmalara da yol açabilir. Güçlenen dolar çoktan gelişen ülke paralarından çıkışa neden olmaya başladı bile” dedi.

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Gergerli, yaptığı açıklamada, Kredi Garanti Fonu'nun (KGF) 2016 yılının sonunda yeniden yapılandırıldığını belirterek, bu kapsamda reel sektörün uygun vade ve maliyetlerle finansmana erişiminin sağlandığını söyledi.
 
Çok güçlü veri tabanı ve gelişmiş teknolojiye sahip sistem sayesinde kredi taleplerinin 24 saatte cevaplanır hale geldiğini aktaran Gergerli, alınan kararla 250 milyar liralık Hazine destek

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen hafta ABD Ticaret Bakanı Wilbur  Ross’tan ithal otomobil ve otomobil parçalarının ülkenin ulusal güvenliğine  yönelik etkilerinin araştırılmasını istediği, bakanlık tarafından yürütülecek  incelemenin, ithal otomobil ve otomobil parçalarına gümrük vergileri  getirilmesine neden olabileceği bildirilmişti.
 
Söz konusu adım, ot

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

YENİ ÜYELİK

  PİYASALARI ÇOK DAHA KOLAY TAKİP EDİN, ÜYE OLMANIN AVANTAJLARINDAN FAYDALANIN.

PİYASA ÖZETİ

Bizi Takip Edin

  Sosyal medya hesaplarımızı takip edin. Güncel finansal gelişmelerden haberdar olun.