Dünyanın önde gelen uluslararası yatırım kuruluşlarından Blackrock'ın gelişmekte olan ülke piyasaları portföy yönetimi birimi başkanı Trigo Paz, Blackrock'ın son dönemdeki satış baskısının ardından geçen hafta Türkiye'nin dolar ve euro cinsi tahvillerini ve TL aldığını belirtti.
Blackrock'ın Paz yönetiminde gelişmekte olan kredi piyasalarında 29 milyar dolar portföyü bulunuyor.
İngiliz yayın kurumu BBC'ye değerlendirmede bulunan Stace, ABD’nin daha önce Çin’e yönelik uygulamayı planladığı korumacı tedbirlerin şimdi Avrupa Birliği’ne (AB) karşı uygulanmaya çalışıldığını söyledi.
ABD ve AB arasında konuya ilişkin devam eden müzakerelere değinen Stace, "Avrupa Birliği liderlerinin kafasına silah doğrultulmuş durumda.” dedi.
 
Japonya hükümetinin ülkede özellikle tarım ve inşaat sektöründeki iş gücü kıtlığı nedeniyle 2025'e kadar en az 500 bin yabancı işçinin istihdam edilmesi yönünde karar aldığı belirtildi.
Kyodo ajansının haberine göre, Başbakan Şinzo Abe'nin yeni ekonomi politikası taslağı içinde yer alması beklenen karar sonbaharda parlamentoya sunulacak.
K
Rus doğal gaz devi Gazprom, Ukrayna enerji şirketi Naftogaz'ın Stokholm tahkim mahkemesinin hükmettiği 2,56 milyar dolar tazminatı tahsil için İsviçre'de icraya başvurduğu yönünde resmi bir bildirim almadıklarını bildirdi.
Gazprom yaptığı açıklamada, "İcra prosedürüne ilişkin resmi bir bildirim henüz almadık, ancak bildirimi aldığımızda yasalar çerçevesinde haklarımızı
İskoçya’da kripto para bağımlılarını tedavi etmek için bir tedavi merkezi açılıyor.
Castle Craig Hastanesi bünyesindeki merkez, kumar bağımlıları için geliştirilen tekniklerle kripto para ticareti bağımlılığı bulunan insanları tedavi etmeyi umuyor.
Uzmanlara göre kripto para ticareti bağımlıları, kumar bağımlılarıyla aynı davranışları gösteriyor.
 
Ekonomi dergisi Wirtschafts Woch'de yayınlanan makalesinde ünlü ekonomist Sinn, Almanya, para veya teminat vermezse İtalya'nın eurodan vazgeçmesi ihtimali çok yüksek olduğunu belirtti.
Siyasi reformları erteleyen, devlet harcamalarını güçlü bir şekilde devam ettiren ve var olan borçların silinmesini talep eden İtalya'nın AB'den "ya borçlarımızı silersiniz ya da euro
AA muhabirinin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerinden derlediği bilgilere göre bankalar 4 milyar 920 milyon liralık net kârla en yüksek nisan ayı rakamını elde etti. Sektör, geçen yılın nisan ayında 4 milyar 223 milyon lira net kâr sağlayarak, kârını yüzde 16,5 artırdı. Böylece bankacılık sektörü tüm zamanların en güçlü 2. çeyrek başlangıcını g
Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.trAvrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerine göre, 19 üyeli Euro Bölgesi’nde mart ayında yüzde 8,6 olan mevsimsellikten arındırılmış işsizlik, nisanda yüzde 8,5’e indi. Yüzde 8,4’lük piyasa beklentisinin altında gelen nisan ayı işsizlik oranı, Aralık 2008’den bu yana görülen en düşük seviyeyi korudu.
28 üyeli AB’de ise işsizlik nisan ayında y&u
CNN’in haberine göre; Microsoft hisseleri dün yüzde 1 yükseldi. Şirketin piyasa değeri 760 milyar dolara çıktı. Böylece şirket 745 milyar dolarlık Google'ın çatı şirketi Alphabet'i geride bıraktı. Şirket şu an dünyanın en değerli üçüncü şirketi olurken ikincilik için Amazon'la arasında 30 milyar dolar var.
Microsoft'un başına 2014 yılında geçen Satya
Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerine göre, 19 üyeli Euro Bölgesi’nde mart ayında yüzde 8,6 olan mevsimsellikten arındırılmış işsizlik, nisanda yüzde 8,5’e indi. Yüzde 8,4’lük piyasa beklentisinin altında gelen nisan ayı işsizlik oranı, Aralık 2008’den bu yana görülen en düşük seviyeyi korudu.
28 üyeli AB’de ise işsizlik nisan ayında y&u
SON YAZILAR
YENİ ÜYELİK
PİYASALARI ÇOK DAHA KOLAY TAKİP EDİN, ÜYE OLMANIN AVANTAJLARINDAN FAYDALANIN.