Açılışın ardından gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 0,21 azalarak 387,27 puan, İngiltere'de FTSE 100 endeksi de yüzde 0,09 düşüşle 7.708,20 puan oldu.
İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,22 azalışla 21.962,35 puanda, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,19 değer kaybıyla 5.461,46 puanda, Almanya'da DAX endeksi yüzde 0,12 düşüşle 12.756,10 puanda ve İspanya
Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, kat karşılığı inşaat işlerinde arsa payı esasına dayanan vergilendirme modeline geçiliyor.
Organize sanayi bölgelerinin altyapı yatırımları ile küç&uu
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Mayıs Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu'nda şöyle denildi:
"Mayıs ayında tüketici fiyatları yüzde 1,62 oranında artmış ve yıllık enflasyon 1,30 puan yükselerek yüzde 12,15 olmuştur. Enflasyondaki yükseliş alt gruplar geneline yayılmıştır. Gıda enflasyonu işlenmiş gıda fiyatlarındaki ılımlı artışa karşın, işlenmemiş gıda fiyatları kaynaklı olarak yükselmiştir. Enerji e
Japonya'da hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), mayısta bir önceki aya göre 1,5 puan azalarak 51'e geriledi. Açıklanan veri sonrası yenin dolar karşısında güçlendiği görülürken, bu durum Nikkei 225 endeksindeki kazanımların sınırlı kalmasına yol açtı.
Gelişmelerin etkisiyle Japonya'da Nikkei 225 endeksi, günü yüzde 0,3 a
Starbucks'ın CEO'su markayı bugün bir kahve devi haline getiren Howard Schultz emekliliğe ayrılıyor.
New York Times'ın haberine göre Schultz'un 2020 başkanlığı için istifa ettiği belirtiliyor. 77 ülkede 28 bin mağazası olan Starbucks'ın CEO'su 64 yaşında.
Demokratik Parti'den aday olacağı belirtilen Schultz New York Times'a yaptığı açıklamada, “Daha
Dün dolar kuru ve altının ons fiyatındaki düşüşlerin etkisiyle değer kaybeden altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 1,40 azalışla 190,7 liradan tamamladı.
Altının gram fiyatı, bugüne değer kazancıyla başlamasının ardından saat 09.50 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,2 artışla 191,1 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda Kapalı&cc
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,35 yükselişle 99.600,41 puandan başladı.
Açılışta BIST 100 endeksi, 350,62 puan ve yüzde 0,35 değer kazancıyla 99.600,41 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,53, holding endeksi de yüzde 0,36 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,86 ile tekstil, deri, en çok gerileyen
Starbucks'ın CEO'su markayı bugün bir kahve devi haline getiren Howard Schultz emekliliğe ayrılıyor.
New York Times'ın haberine göre Schultz'un 2020 başkanlığı için istifa ettiği belirtiliyor. 77 ülkede 28 bin mağazası olan Starbucks'ın CEO'su 64 yaşında.
Demokratik Parti'den aday olacağı belirtilen Schultz New York Times'a yaptığı açıklamada, “Daha
BBC'de yer alan habere göre, Mali İstihbarat Ajansı'ndan (AUSTRAC) yapılan açıklamada, bankanın şüpheli mevduat, transfer ve hesapların yetkililere bildirilmesinde başarısız olduğu kaydedildi.
Açıklamada, Commonwealth Bankası'nın (CBA) para aklamanın ve terörizme finansal desteğin önlenmesini ön gören yasalarla ilgili hatalarını kabul etmesiyle açılan davanın
Dün açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi'nin mayısta yıllık yüzde 12,15 ile beklentilerin üzerinde artış kaydetmesi sonrasında düşüş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü yüzde 1,31 azalışla 4,5913'ten tamamlamıştı.
Dolar/TL, bugüne yükselişle başlamasının ardından saat 09.30 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,2 üzerinde 4,6010 seviyesinde dengelendi.&
SON YAZILAR
YENİ ÜYELİK
PİYASALARI ÇOK DAHA KOLAY TAKİP EDİN, ÜYE OLMANIN AVANTAJLARINDAN FAYDALANIN.