Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Turkland Bank'ta hisse devrine izin verilmesine ilişkin kurul kararını internet sitesinde yayımladı.
Turkland Bank'ta yüzde 50 pay sahibi olan Bank Med s.a.l.'nin sahibi GroupMed Holding s.a.l.'nin ortaklık yapısındaki değişiklik nedeniyle hisse devri talebinde bulunulduğu belirtilen kararda, şunlar kaydedildi:
"Yapıla
Moody's'ten yapılan açıklamada, İspanya'nın bankacılık sistemine ilişkin görünümünün "durağan"dan "pozitif"e çevrildiği belirtildi.
Açıklamada, "İspanya'da güçlü ekonomik büyüme ve sorunlu varlıkların elden çıkarılması, bankaların varlık kalitesinin desteklenmesine yardımcı oluyor. İspanya'da ödenemeyen k
ABD'de enflasyon, mayıs ayında hız kazanarak (yıllık) altı yılın zirvesine tırmandı. Güçlü gelen enflasyon verisi, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) kademeli faiz artırımı görünümünü destekliyor.
Çalışma Bakanlığı tarafından salı günü açıklanan verilere göre ABD'de tüketici fiyatları, mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 0.2 arttı; bir önceki yılın
@Periscopeco ve www.periscope.tv'yi bünyesinde barındıran Twitter ve Apple ile Google INC. aleyhine, Türkiye'de aynı isimde faaliyet gösteren bir firmanın, "marka hakkına tecavüzün tespiti" talebiyle açtığı dava mahkemece kabul edildi.
İstanbul 2. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesindeki dokuzuncu duruşmaya, davacı Periscope İletişim ve Prodüksiyon Hizmetleri Ltd. Ş
Hazine Müsteşarlığı, ihalede 1 yıl (364 gün) vadeli, kuponsuz devlet tahvilinin ilk ihracını yaptı.
İhalede ortalama basit faiz ve bileşik faiz yüzde 19 oldu.
Nominal teklifin 1 milyar 407,5 milyon lirayı bulduğu ihalede, nominal satış 552,5 milyon lira, net satış 464,3 milyon lira olarak gerçekleşti.
Kamu kuruluşlarından ge
Japonya'da bu sene 24'üncüsü düzenlenen "Asya'nın geleceği" konulu Uluslararası Nikkei Konferansı için başkent Tokyo'da bulunan Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, mevkidaşı Şinzo Abe ile görüştü.
Mahathir, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Malezya'nın dış borçlarını ödemek için Japonya'dan kredi istediğini, Japonya
Keskinoğlu AŞ nakit sıkışıklığı nedeniyle konkordato başvurusu yaptı.
Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu’nun yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Keskinoğlu AŞ olarak, 55 yıldır gururla yumurta ve piliç eti sektöründe tüm Türkiye genelinde hizmet veriyoruz.
Şirketimiz bugüne kadar Türkiye’yi 75 ülkede temsil ettik. 2017&rsq
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) Petrol Piyasası Raporu'na göre, mayısta küresel petrol arzı bir önceki aya göre günlük 270 bin varil artarak 97 milyon 860 bin varil oldu.
Mayısta OPEC dışı ülkelerde petrol üretimi günlük 100 bin varil artışla 59 milyon 750 bin varile çıktı.
OPEC'in ham petrol üretimi ise geçen ay bir &
Gelir İdaresi Başkanlığı'nın, Kurumlar Vergisi Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'i Resmi Gazete'de yayımlandı.
Tebliğde, teknoloji geliştirme bölgeleri ve serbest bölgelere ilişkin kanun değişikliklerine yönelik açıklamalara yer verildi.
Buna göre, teknoloji geliştirme bölgelerinde yapılan Ar-Ge ve yazılım faaliyetlerinden elde edi
Artan enerji fiyatları, işçilik fiyatlarındaki yükseliş, lojistik... Son dönemde patronların en fazla kafa yorduğu konu; maliyetlerin artması, kârların azalması. Bir de buna politik riskler eklenince ‘taşınma’ en efektif çözüm yollarından biri olarak tercih edilebiliyor.
Dünya Gazetesi'nin haberine göre dünyanın en büyük gayrimenkul danışmanlarından biri olan ABD’li Cushman & Wakef
SON YAZILAR
YENİ ÜYELİK
PİYASALARI ÇOK DAHA KOLAY TAKİP EDİN, ÜYE OLMANIN AVANTAJLARINDAN FAYDALANIN.