Dünyanın en büyük işlemcisi Intel'in CEO'su Brian Krzanich, bir çalışanıyla ilişki yaşadığı iddialarının ardından istifa etti. Intel kurallarına göre hiçbir yönetici, kendisine direkt bağlı bir çalışanıyla ilişki yaşayamaz.
 
Şirketten yapılan açıklamada içeriden ve dışarıdan danışmanların yürüttüğü soruşturma kapsamında Intel'in tüm yöneticilerine uygu

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Avro Grubu Başkanı Mario Centeno, "Yunanistan'ın borç sürdürülebilirliğini sağlamak için borç hafifletilmesi paketinde anlaştık." dedi.
Centeno, avro para birimini kullanan Avrupa Birliği (AB) üyesi 19 ülkenin maliye bakanlarının Lüksemburg'da gerçekleştirdiği Avro Grubu toplantısı bitiminde basına açıklamalarda bulundu.
Toplantıda, Yunanistan'da uygulanan kurtarma prog

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Afrika Gelişim Merkezi'ndeki etkinlikte konuşan Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, "Ekonomide herhangi bir ısınma işareti göremiyorum. Dolayısıyla niçin fren mekanizması kullanıyoruz?" dedi. 
 
iş gücü piyasası gittikçe güçleniyor diyen Kashkari, "Ücretlerdeki artış düşük seyretti ve enfasyon da düşük. Kademeli artış yapmak herkesin konuştuğu sey" ifadele

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 505,37 puan artarken, toplam  işlem hacmi 5,4 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 0,04,  holding endeksi yüzde 0,64 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla  kazandıran yüzde 2,99 ile metal eşya, makina, en çok gerileyen ise yüzde 1,95 ile  finansal kiralama, faktoring oldu.  
 

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu üyesi Francois Villeroy de Galhau, merkez bankalarının artan küresel belirsizliğin etkilerinin tamamını frenleyemeyeceğini belirtti. 
 
Bir yandan Fransa Merkez Bankası'na liderlik yapan Villeroy, Paris'te perşembe günü düzenlenen konferansta, "Diğer politika yapıcıları tarafından oluşturulan belirsizliği tümüyle telafi edemeyiz, veya bunların etkilerini

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Dow Jones Sanayi Endeksi 76,37 puan (yüzde 0,31) azalışla 24.581,43  puana, Standard & Poor's 500 Endeksi 0,95 puan (yüzde 0,03) düşüşle 2.766,37  puana geriledi.
 
Nasdaq Teknoloji Endeksi ise 17,58 puan (yüzde 0,23) artışla 7.799,10  puana yükselerek rekor seviyeden açıldı. Endekste işlem gören ve dün rekor puanla  kapanan Facebook ve Netflix hisseleri bugünkü a&ccedi

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

ABD'de Philadelphia Fed imalat endeksi haziran ayında 34.4'ten 19.9'a geriledi. Bu, Kasım 2016'dan beri en düşük seviye olarak kayda geçti. Beklenti endeksin 29 değerini almasıydı.
 
Endeksin sıfırın üzerinde değer alması sektörde iyileşmeye işaret ediyor.
 
ABD'de öncü göstergeler endeksi ise mayısta %0.4 beklentisine karşılık %0.2 arttı.
&n

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Ekonomi Bakanlığı, nisan ayına ilişkin "Uluslararası Doğrudan Yatırım Verileri Bülteni"ni yayımladı.
 
Buna göre, nisanda 863 milyon dolarlık uluslararası net doğrudan yatırım girişi gerçekleşti. Ocak-nisan döneminde ise net doğrudan uluslararası yatırım girişi geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 21,9 düşüş göstererek 3 milyar 97 milyon dolar oldu.
 
N

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Katar Petrolleri şirketinin Avrupa firmalarıyla yaptığı sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tedarik anlaşmaları hakkında resmi inceleme başlatıldığını açıkladı.
 
Açıklamada, Katar Petrolleri şirketinin LNG üreten ve Avrupa'ya ihraç  eden pek çok şirketi kontrol ettiği belirtilerek, Katar şirketinin 20-25 yıllık  LNG arz sözleşmelerindeki doğrudan ve dolaylı bölgesel kıs

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Avrupa Birliği (AB), yeni bir düzenlemeyle suçluların üye ülkelerdeki mal varlıklarına 48 saat içinde el koyabilecek veya dondurabilecek.
 
AB Konseyinden yapılan yazılı açıklamada, AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosunun suçluların üye ülkelerdeki mal varlığına el konulması ve dondurulmasını kolaylaştıracak yeni düzenleme konusunda siyasi uzlaşı sağladığı bildirildi.
 

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

YENİ ÜYELİK

  PİYASALARI ÇOK DAHA KOLAY TAKİP EDİN, ÜYE OLMANIN AVANTAJLARINDAN FAYDALANIN.

PİYASA ÖZETİ

Bizi Takip Edin

  Sosyal medya hesaplarımızı takip edin. Güncel finansal gelişmelerden haberdar olun.