Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayına ilişkin sektörel güven endekslerini yayımladı.
Buna göre, mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi mayıs ayında 92 iken haziranda yüzde 0,8 azalarak 91,2 değerine indi. Hizmet sektörü güven endeksindeki bu azalış, son üç aylık dönemde iş durumunun iyileştiğini, hizmetlere olan talebin
Açılışın ardından gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 0,51 azalarak 383,09 puan, İngiltere'de FTSE 100 endeksi de yüzde 0,58 değer kaybıyla 7.636,95 puan oldu.
İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 1,13 azalışla 21.639,30 puanda, Almanya'da DAX endeksi yüzde 0,81 düşüşle 12.474,72 puanda, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,95 azalarak 9.697,50 puanda ve Frans
Japonya'da Nikkei endeksi, uluslararası piyasalarda Japon yenine olan talebin artmasının etkisiyle haftaya düşüşle başladı. Endeks, yendeki güçlenmenin ihracatçı şirket hisseleri üzerinde satış baskısı yaratmasıyla analistlerin destek olarak nitelendirdikleri 22.500 puanın altına inerken, günü de yüzde 0,8 düşüşle 22.338,15 puandan tamamladı.
Dolar/yen paritesi ise
Çin Merkez Bankası bazı bankalar için zorunlu karşılık oranlarını indirerek 700 milyar yuan (108 milyar dolar) likiditeyi serbest bıraktı. Bankanın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre bazı bankalar için zorunlu karşılıklar 5 Temmuz’da 0,5 puan indirilecek.
Geçen hafta toplanan kabine, bazı bankalar için zorunlu karşılıkların indirilmesi dahil para politikası araçlarını kullanacakların
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre, mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi mayıs ayında 92 iken, haziran ayında %0,8 oranında azalarak 91,2 değerine düştü. Hizmet sektörü güven endeksindeki bu azalış son üç aylık dönemde “iş durumunun” iyileştiğini, “hizmetlere olan talebin” arttığını değerlendiren girişim yöneticisi say
Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.trAltının gram fiyatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde salt çoğunluğu elde etmesinin ardından haftaya yüzde 2,5 azalışla 186,4 liradan başladı.
Cuma günü dolar kurundaki değer kayıplarının etkisiyle düşüş eğiliminde hareket eden altının gram fiyatı günü önceki kapanışa göre 0,80
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, seçim sonrası TL'nin değer kazanmasıyla ilgili Twitter'dan açıklamada bulundu.
Şimşek; "Piyasalar da seçim sonuçlarını kutlamaya başlamış gibi..." ifadelerini kullandı.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Başkanı İlhan Erdal, resmi olmayan seçim sonuçlarını değerlendirdiği yazılı açıklamasında, seçimlerin sükunet içinde geçmesinin, millet olarak büyük bir demokrasi geleneğine sahip olunduğunun bir kez daha gösterildiğine işaret ederek, millet iradesinin, istikrardan ve daha güçlü bir Türkiye'den yana bir tavır&nbs
Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.trSuudi Arabistan Enerji, Sanayi ve Maden Kaynakları Bakanı Halid el-Falih, basın mensuplarına açıklamasında, "Rusya'yı gözlemci olarak katılmaya davet ettik. Bu teklifi incelediğini düşünüyoruz ve ondan resmi talep yazısının gelmesini sabırsızlıkla bekliyoruz" diye konuştu.
El-Falih, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) bünyesindeki tüm ülkelerin Rusya'nın ö
Dün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlık ve 27. Dönem Milletvekilli seçimlerinin ardından Borsa İstanbul haftaya büyük artışla başladı. BIST 100 güne (%3,55) 3.403,65 puan artışla 99.255,76 puandan başladı.
Ayrıntılar geliyor...
SON YAZILAR
YENİ ÜYELİK
PİYASALARI ÇOK DAHA KOLAY TAKİP EDİN, ÜYE OLMANIN AVANTAJLARINDAN FAYDALANIN.