Açılışın ardından gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 0,41 azalarak 378,41 puan, İngiltere'de FTSE 100 endeksi de yüzde 0,20 düşüşle 7.605,87 puan oldu.
İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 0,50 azalışla 21.451,04 puanda, Almanya'da DAX endeksi yüzde 0,30 düşüşle 12.310,01 puanda, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,58 değer kaybıyla 9.601,60
Moody's'in resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, Çin'de bankacılık sektörü toplam varlık büyümesinin ilk çeyrekte yıllık yüzde 6,6 olduğu, bu rakamın geçen yılın aynı döneminde yüzde 15,7 düzeyinde bulunduğu kaydedildi.
Bankaların varlık kalitesinin, makroekonomideki kesintisiz genişleme doğrultusunda istikrarlı bir hale geldiğine işaret edi
Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) 30 Haziran 2018 Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan 25. Olağan Genel Kurulu’nda yeni başkanı seçilecek.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı Genel Kurul'da ayrıca 2018 yılı ihracat şampiyonları da ödüllerini alacaklar.
Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek TİM Genel Kurul’u tüm
Çin'in kısa vadeli dolar tahvil satışını yasaklayabileceği belirtildi. Konuya yakın kaynakların Bloomberg'e verdiği bilgiye göre Çin kısa vadeli dolar bazlı tahvil ihraçlarını yasaklayarak, şirketlerin yurtdışı tahvil satışlarındaki bir yasal açığı kapatmayı planlıyor.
Kaynaklar, Çinli şirketlerin yabancı para cinsi tahvil satışlarını düzenleyen Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu’nun (NDRC),
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından, Mayıs 2018 dönemine ilişkin "Uluslararası Rezervler ve Döviz Likiditesi" verileri yayımlandı.
Buna göre, TCMB'nin resmi rezerv varlıkları, mayısta bir önceki aya göre yüzde 4,2 azalarak 107,3 milyar dolar oldu.
Bu dönemde alt kalemler itibarıyla bakıldığında, döviz varlıkları bir&
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayına ilişkin inşaat maliyet endeksini açıkladı.
Buna göre, inşaat maliyet endeksi nisanda bir önceki aya göre yüzde 2,03, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 19,91 yükseldi.
Aylık bazda malzeme endeksi yüzde 2,66, işçilik endeksi yüzde 0,67 arttı. Geçen yılın aynı ayına gö
Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) A.Ş., 11 Haziran’da borsada işlem gören paylarının geri alımına son verdiğini duyurdu.
Şirket tarafından KAP'a yapılan açıklamada 11 Haziran-27 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen işlemlerle birlikte şirket sermayesindeki payının yüzde 9.84 seviyesine ulaşıldığı belirtildi.
Açıklamaya göre, bu orana
Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 186,7 lira seviyelerinde dengelendi.
Dün altının ons fiyatındaki değer kayıplarına paralel düşüş eğiliminde hareket eden altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,41 azalışla 185,9 liradan tamamladı.
Altının gram fiyatı, bugüne yükselişle başlamasının ard
Dün 76,50 dolardan güne başlayan ve gün içinde 78,14 dolara ulaşan Brent petrolün varil fiyatı, bu sabah 77,38 dolardan açıldı. Brent petrolün varili saat 09.38 itibarıyla 0,01'lik azalışla 77,37 dolardan işlem görmeye başladı. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 72,42 dolardan alıcı buldu.
Libya, Venezuela ve Kanada'daki petrol arzı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,15 azalışla 95.807,30 puandan başladı.
Açılışta BIST 100 endeksi, 147,50 puan ve yüzde 0,15 değer kaybıyla 95.807,30 puana geriledi. Bankacılık endeksi yüzde 0,40, holding endeksi de yüzde 0,14 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,19 ile inşaat, en çok gerileyen ise y&
SON YAZILAR
YENİ ÜYELİK
PİYASALARI ÇOK DAHA KOLAY TAKİP EDİN, ÜYE OLMANIN AVANTAJLARINDAN FAYDALANIN.