Dow Jones Sanayi Endeksi 149,69 puan (yüzde 0,62) düşüşle 24.121,72  puana, Standard & Poor's 500 Endeksi 15,25 puan (yüzde 0,56) azalışla 2.703,12  puana geriledi.  
 
Nasdaq Teknoloji Endeksi de 56,06 puan (yüzde 0,75) değer kaybıyla  7.454,25 puana düştü.
 
ABD'nin diğer ülkelerden ithal ettiği çelik ve alüminyuma ek gümr&u

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Dünya akıllı telefon devi HTC'de zor günler devam ediyor. Şirket kötü gelen çeyrek dönem kâr rakamları ardından yaptığı açıklamada 1.500 kişinin işine son vereceğini duyurdu.
Tayvan merkezli şirketten yapılan açıklamada, yeni organizasyonla verimlilik konusunda yapılan tasarrufların karşılığının daha iyi alınabileceği belirtildi. 
 
Bir zamanlar akıllı telefon pazarının zirvesinde ye

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer  alan açıklamasında, 5 Temmuz 2017'de şirket ile Denizbank ve Ziraat Bankası  arasında, güncel banka kredilerinin refinansmanı ve ticari borçların  finansmanında kullanılmak üzere kredi kullanımı konusunda mutabakata varıldığı  anımsatılarak, söz konusu kredi kullanım kararından vazgeçildiği belirtildi.
 
  

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Irak Petrol Bakanı Cabbar el-Luaybi, Irak'ın yarı resmi gazetesi "Sabah'a" verdiği demeçte,  Kerkük'teki kuyulardan çıkarılan petrolün Ceyhan limanına tekrar sevk edilmesi  için Irak merkezi hükümeti ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ve Türkiye  arasındaki görüşmenin devam ettiğini ifade etti.
Ham petrolün Türkiye üzerinden boru hatlarıyla Ceyha

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Londra'da Renassance Capital ekonomisti Charles Robertson, “Kuzey Afrika, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının tesadüfi kazananı olabilir.” dedi.
 
Robertson, Kuzey Afrika'nın ücretler ve kur değerlemesi yönünden önemli ölçüde rekabetçi olduğunu ve uzun vadeli eğitim ve elektrik konularında ilk kez rekabetçi olduğunu belirtti.
 
Mısı

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Libya Ulusal Petrol Kurumu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Petrol Hilali Bölgesi'nde  stratejik öneme sahip Sidra ve Ra's Lanuf limanlarıyla ilgili atılan adıma benzer  şekilde, kontrolden çıkan iki limandan daha petrol ihracatının durdurulduğu  belirtildi.
 
Açıklamada, ülkedeki limanların "Genel Komuta" (Tobruk merkezli  Temsilciler Meclisi'nin destek verdiği General Hal

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Aselsan'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamasında, "Şirketimiz yönetim kurulu, bugünden geçerli olmak üzere kurumsal hizmetler genel müdür yardımcılığı ile insan kaynakları yönetimi genel müdür yardımcılığının, kurumsal yönetim genel müdür yardımcılığı adı altında birleştirilmesine ve söz konusu genel müdür yardımcılığına Doç. Dr. Hakan Karataş'ın atanmasına karar vermişti

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

ABD Ticaret Bakanı Willbur Ross, ABD'nin Dünya Ticaret Örgütü'nde (DTÖ) reform yapılması isteğini hiç saklamadığını, ancak DTÖ'den geri çekilmeyi tartışmak için çok erken olduğunu söyledi. 
    
CNBC'ye konuşan Ross, "DTÖ bazı reformlar gerektiğini biliyoruz. DTÖ aktivitelerini güncellemeye ve senkronize etmeye gerçekten ihtiyaç

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), mayıs sonu itibarıyla  bankacılık sektörünün konsolide olmayan ana göstergelerini açıkladı.
Buna göre, Mayıs 2018 döneminde bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü  3 trilyon 639 milyar 545 milyon lira olarak gerçekleşti. Sektörün aktif toplamı  2017 yıl sonuna göre 381 milyar 703 milyon lira arttı. Mayıs 2018 d&

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 2018 yılı Mayıs ayı Sektör Değerlendirme Raporu'nu yayımladı. 
 
BDDK raporuna göre, bankacılık sektörünün net kârı yılın ilk beş ayında 23,84 milyar TL olarak gerçekleşti. Bu rakam, geçtiğimiz yılın aynı döneminde 21,17 milyar dolar seviyesindeydi. Böylece bankalar kârlılığı 5 ayda 2,7 milyar TL artırmış oldu. 

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

YENİ ÜYELİK

  PİYASALARI ÇOK DAHA KOLAY TAKİP EDİN, ÜYE OLMANIN AVANTAJLARINDAN FAYDALANIN.

PİYASA ÖZETİ

Bizi Takip Edin

  Sosyal medya hesaplarımızı takip edin. Güncel finansal gelişmelerden haberdar olun.