Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya ile Londra'da yatırımcılarla bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, temaslarına ilişkin değerlendirme yaptı.
 
Twitter'dan açıklama yapan Şimşek, "Londra’daki temaslarımız çok verimli geçti. Yatırımcı ilgisi büyük" dedi. 
 
Şimşek'in tweeti şöyle:
 
Londra&rsq

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, yılın ilk yarısında 38 tesiste çöpten elde edilen metan gazının ekonomik değerinin 600 milyon lira olduğunu bildirdi. 
 
Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2003 yılında 15 olan katı atık düzenli depolama tesisi sayısının haziran ayı itibarıyla 88'e yükseldiğini belirterek, bu tesislerle bin 142 belediyede 54,9 milyon n&uum

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Açılışın ardından gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 0,30 artarak 378,02 puan, İngiltere'de FTSE 100 endeksi de yüzde 0,52 değer kazancıyla 7.586,93 puan oldu. İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 0,64 primle 21.564,85 puanda, Almanya'da DAX endeksi yüzde 0,85 artışla 12.341,86 puanda, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,49 primle 9.605,30 puanda ve Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,62 artışla 5.309,40 puanda seyrediyor.

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,26 yükselişle 97.027,91 puandan başladı. 
 
Açılışta BIST 100 endeksi, 254,42 puan ve yüzde 0,26 değer kazancıyla 97.027,91 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,49, holding endeksi de yüzde 0,19 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,07 ile tekstil, deri, en çok gerileyen ise yüzde 0,05 ile gıda, i

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2018 yılı altı aylık dönemde bir önceki yılın aynı dönemine göre %11,92 azalarak 353.348 adet olarak gerçekleşti. 2017 yılı altı aylık dönemde ise 401.158 adet toplam pazar gerçekleşmişti.
 
Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:
 
"Otomobil satı

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre, TÜFE’de (2003=100) 2018 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre %2,61, bir önceki yılın Aralık ayına göre %9,17, bir önceki yılın aynı ayına göre %15,39 ve on iki aylık ortalamalara göre %11,49 artış gerçekleşti.
TÜKETİCİ FİYAT ENDEKSİ (TÜFE) AYLIK %2,61 ARTTI
TÜFE’de (2003=100

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Dün 78,28 dolardan güne başlayan ve gün içinde 78,92 dolara ulaşan Brent petrolün varil fiyatı, bu sabah 77,36 dolardan açıldı. Brent petrolün varili saat 09.45 itibarıyla yüzde 0,59 artışla 77,82 dolardan işlem görmeye başladı. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 74,71 dolardan alıcı buldu.
 
Uzmanlar, beklentinin üzerinde piyasaya petrol arzının fiyatların

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Altının ons fiyatı, 1.237,85 dolarla son 7 ayın en düşük seviyesini görmesinin ardından gelen tepki alımlarıyla yükselişe geçerek 1.243,1 dolar seviyesinde dengelendi. 
 
Haziran ortasından bu yana düşüş trendinde bulunan altının ons fiyatı, dün yüzde 0,9 değer kaybederek günü 1.241,85 dolardan tamamladı. Altının ons fiyatı bugün ise 1.237,85 dolarla Aralık 2017'den bu yana en dü

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

İsveç Merkez Bankası (Riksbank), faiz oranında değişikliğe gitmedi.
Bankanın bugünkü toplantısının ardından yapılan açıklamada, faiz oranının yüzde -0,50 olarak bırakıldığı belirtildi. Piyasa tahmini de faizlerin değişmeyeceği yönündeydi.
Bilgi Notları:
- Banka 2015 yılı Şubat ayından bu yana eksi faiz uyguluyor.
- Banka en son 2016 Şubat ayında faizi 0,15 baz puan indirmişti.
- Banka

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Çin'de son dönemde pay piyasalarının baskı altında kalması ve yuandaki zayıflama yatırımcıların risk iştahını azaltırken, piyasalarda "finansal panik" ortamının yaşanabileceğine dair endişeler de gündeme geldi.
 
Söz konusu gelişme sonrası Çin Merkez Bankası Başkanı Yi Gang, bugün yaptığı açıklamada, döviz piyasasındaki son dalgalanmaları yakından takip ettiklerini belirterek, yuanın değerini t

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

YENİ ÜYELİK

  PİYASALARI ÇOK DAHA KOLAY TAKİP EDİN, ÜYE OLMANIN AVANTAJLARINDAN FAYDALANIN.

PİYASA ÖZETİ

Bizi Takip Edin

  Sosyal medya hesaplarımızı takip edin. Güncel finansal gelişmelerden haberdar olun.