Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Merkezi Yönetim Bütçesinden  Araştırma Geliştirme Faaliyetleri İçin Ayrılan Ödenek ve Harcamalar, 2018"  bültenini yayımladı.
 
Merkezi yönetim bütçesi üzerinden gerçekleştirilen hesaplamalara göre,  araştırma ve  geliştirme (Ar-Ge) için geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 17,5 artış

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

21 yaşında olmasına rağmen kendi kurduğu kozmetik markası Kylie Cosmetics ile 900 milyon dolarlık bir servete sahip olan Kylie Jenner, Forbes'e kapak oldu.
 
2015 yılında kendi adını kullanarak piyasaya sürdüğü ve saniyeler içinde tükenen The Kylie Lip Kit isimli rujları sayesinde servet sahibi olan Jenner, Mark Zukerberg'i bile sollayarak en genç milyonerler arasına girdi.
 
K

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Brüksel'de gerçekleştirilen NATO Zirvesi'nin dünkü oturumlarından  ticaret savaşına ilişkin endişeleri besleyecek yeni açıklamaların gelmemesi ile  risk iştahında artış yaşanırken, bu durum Asya piyasalarına pozitif yansıdı.
Söz konusu gelişmelerle Japonya'da Nikkei 225 endeksi analistlerin  direnç olarak nitelendirdiği 22.000 puanın üzerine çıkarken, günü de yüzde 1,2  a

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Dün 78,75 dolardan güne başlayan ve gün içinde 78,79 dolara çıkan  Brent petrolün varil fiyatı, bu sabah 74,02 dolardan açıldı. Brent petrolün  varili saat 09.50 itibarıyla yüzde 0,74 artışla 74,57 dolardan işlem görmeye  başladı. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 70,69  dolardan alıcı buldu.
Libya'nın, ülkedeki 4 limandan petrol ihracatına ba

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Dün yurt içi piyasalar kapandıktan sonra yükselişini hızlandıran  dolar/TL, günü önceki kapanışa göre yüzde 3,53 artışla 4,8738'den tamamladı.
 
Yeni günün ilk saatlerinde, Asya piyasalarının sığ bölümünde 4,9776  ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gören dolar/TL, bankalararası piyasanın  açılışı ile birlikte düşüşe geçerek s

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Açılışta BIST 100 endeksi, 439,96 puan ve yüzde 0,48 değer kazancıyla  91.729,43 puana yükseldi. Bankacılık endeksi yüzde 1,12, holding endeksi de yüzde  0,69 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,72 ile  iletişim, en çok gerileyen ise yüzde 1,17 ile ticaret oldu.
Dün BIST 100 endeksi, rekor işlem hacmiyle yüzde 5,18 değer  kaybederek, günü 20 Nisan 20

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

İtalyan otomotiv firması Fiat'ın çalışanları, şirketin sahibi Andrea Agnelli'nin "kendilerinden yıllardır ekonomik fedakarlıklar beklediği halde Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo'yu yüzlerce milyon euro karşılığında başkanı olduğu İtalyan takımı Juventus'a transfer etmesini protesto" amacıyla greve gidecek.
 
İtalya'da Sendikalar Birliği (USB), ülkenin güneyindeki Melfi kasabasında bulunan Fiat fabri

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Kamu İhale Kanunu’na 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile önemli değişiklikler yapıldı. Değişikliklerin Cumhurbaşkanlığı odaklı olması dikkat çekti.
 
Cumhurbaşkanlığı’nın yürütme görevini üstlenmesinin ardından, ofis ve kurulları da bünyesine almasıyla ağırlığı ve personel sayısı olağanüstü artacak. Daha önce Başbakanlık sanıldığının aksine kadro ve harcamaları bakımından baka

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Son vergi indirimleri, harcamalardaki artış ve daha stabil hale gelen fiyat baskıları ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerini bu yıl beklenenden daha fazla faiz artışı konusunda cesaretlendiriyor. 
 
Bunlardan biri de Chicago Fed Başkanı Charles Evans. Aralık ayında düşük enflasyon endişesiyle faiz artırım kararına karşı çıkan ve bu yönde oy veren Evans, Fed'in güvercin tondaki isimlerinden biriydi. 

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
 
Buna göre, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO) Diyarbakır ve Şanlıurfa sınırları içerisinde kalan ve yüzölçümü 45 bin 794 hektar genişliğindeki sahada petrol aramak için 5 yıl süreyle petrol arama ruhsa

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

YENİ ÜYELİK

  PİYASALARI ÇOK DAHA KOLAY TAKİP EDİN, ÜYE OLMANIN AVANTAJLARINDAN FAYDALANIN.

PİYASA ÖZETİ

Bizi Takip Edin

  Sosyal medya hesaplarımızı takip edin. Güncel finansal gelişmelerden haberdar olun.