Cuma günü 5.57-5.63 bandında dalgalanan dolar/TL yeni haftaya yükselişle başlamış ve dün 5.70'in üzerini görmüştü.
Analistler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) haftalık repo ile fonlamaya geri dönmesini normalleşme açısından olumlu bulsa da belirsizlik ortamının devam etmesi nedeniyle biraz erken buluyor.
ABD ile ilişkilerin daha da gerileceği endişesi, TCMB’nin döviz
Araştırma şirketi Cisco Talos tarafından ortaya atılan iddiaya göre kredi kartı bilgileri sadece Dark Web adı verilen derin internette değil, bazı Facebook gruplarında da açıkça satılıyor. Konuyla ilgili şirketin yaptığı araştırmaya göre 385 bin üyeye sahip 74 farklı Facebook grubunda kredi kartı bilgilerinin satışı yapılıyor ve bugüne dek 1 milyonu aşkın kartın bu gruplar üzerinden satışının yapıldığı düşünülüyor.
Katar Hükümeti İletişim Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Suudi Arabistan'dan Samba Bank, BAE'den First Abu Dhabi Bank ve Lüksemburg'tan Havilland Bank aleyhinde "dış piyasalarda Katar riyalini manipüle ederek zarar verdikleri" suçlamasıyla dava açıldı.
Açıklamada, Havilland Bank'ın New York'taki döviz platformlarında Katar riyaline ilişkin sahte teklifle
BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 1.805,05 puan azalırken, toplam işlem hacmi 5,9 milyar lira olarak gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 2,52, holding endeksi yüzde 1,67 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında kazandıran yüzde 0,54 ile finansal, kiralama, faktoring, en çok gerileyen ise yüzde 3,79 ile spor oldu.
Haftaya yükselişle başlayan ve 99.000 puanın üzerini test eden BIST&
Türkiye Varlık Fonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Varlık Fonu (TVF) ile Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) tarafından ortak bir yatırım platformu olarak kurulan RTIF'ın, ilk etapta ortak projelere 200 milyon avro yatırım yapması planlanıyor. Anlaşma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin huzurunda bugün imzalanacak.
İlk etapta hayata geçirilecek projelere 200 mil
Açılışın ardından Dow Jones endeksi 0,46 azalışla 26.304,54 puan, S&P 500 endeksi yüzde 0,16 kayıpla 2.887,84 puan ve Nasdaq endeksi yüzde 0,17 değer kaybıyla 7.924,92 puan seviyelerinde seyrediyor.
Analistler, bu hafta başlayacak bilanço döneminde ABD'li şirketlerin karlarının azalabileceğine yönelik haberlerle yatırımcıların temkinli davrandığını belirterek, ABD fabrika ve dayanıklı mal siparişleri
Suudi Arabistan Enerji Endüstri ve Maden Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Suudi Arabistan'ın petrolü dolar dışındaki para birimleriyle satma tehdidinde bulunduğu yönündeki iddialar yalanlandı.
Açıklamada, Suudi Arabistan'ın on yıllardır petrolünü dolar üzerinden sattığı, bu durumun ülkenin maliye ve para politikasının daha iyiye gitmesi hedeflerine uygun olduğu kaydedildi.
TİM ile Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) ve üyelerinin iş birliği çerçevesinde İstanbul'da "İhracat Yapan Şirketler İçin Kur Riski Yönetimi" konulu bir panel düzenlendi.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili İbrahim Pektaş, panel öncesinde yaptığı konuşmada, söz konusu panelin ilk durağının İstanbul olduğunu ve bunu gelecek aylarda Ankara, Bursa, Denizli, Gaziantep, Mersin ve
AB Komisyonu, şirket satın almasına ilişkin inceleme sürecinde hatalı bilgi paylaştığı gerekçesiyle ABD şirketi General Electric'e (GE) para cezası verilmesi kararı alındığını açıkladı.
Açıklamada, GE'nin 2017 yılında LG Wind firmasına yönelik satın alma sürecinde rüzgar türbini alanındaki projeleri ile ilgili hatalı bilgiler paylaştığının belirlendiği ve bu nedenle firmaya 52 milyon euro
Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre kurul, söz konusu teşebbüslerin aralarında anlaşarak Rekabetin Korunması Hakkında Kanununa aykırı hareket ettikleri iddiasını içeren başvuru üzerine yürütülen önaraştırmayı karara bağladı.
Bu kapsamda elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri müzakere eden ve bulguları ciddi ve yeterli bulan kurul, kanunun ilgili maddesinin ihl
SON YAZILAR
YENİ ÜYELİK
PİYASALARI ÇOK DAHA KOLAY TAKİP EDİN, ÜYE OLMANIN AVANTAJLARINDAN FAYDALANIN.