Günün ilk yarısında BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 289,70 puan  azalırken, toplam işlem hacmi 3,1 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.
İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 0,04, holding endeksi yüzde 0,41  değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,86 ile  spor, en çok gerileyen ise yüzde 1,12 ile tekstil, deri oldu.
Güne yükselişle

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

ABD Temsilciler Meclis Üyesi Warren Davidson ve Darren Soto'nun ilk kez 2018'de sunduğu yasa tasarısının onaylanması, kripto para birimleri işlemlerinin ve seçili kripto para birimleri ticaretinin kolaylaşması anlamına gelirken, Davidson tasarının girişimcilere blockchain teknolojisi için en iyi yerin ABD olduğunu gösteren güçlü bir mesaj verdiğini söyledi.
Söz konusu tasarıya yapılan değişiklikler kapsamında dij

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) mart ayı verilerine ilişkin petrol piyasası raporuna göre,  geçen ay küresel petrol arzı bir önceki aya göre günlük 140 bin varil azalarak  yaklaşık 99 milyon 260 bin varil oldu.
Martta OPEC dışı ülkelerde petrol üretimi günlük 39 bin varil artışla  69 milyon 240 bin varile yükseldi.
OPEC'in ham

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği Derneği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, Türkiye'de doğal gaz sektöründe geçen yıl yaşanan gelişmelere  ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.
Doğal gaz dağıtım sektörü olarak yoğun ve başarılı bir yılı geride  bıraktıklarını ifade eden Arslan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Enerji  Piyasası Düzenleme Kurumu ile koordineli bir şekilde, ilçelere doğa

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

City of London’ın Başkanı Lord Peter Estlin, tarihi 18.yüzyılın ortalarına dayanan ve finans merkezi  başkanlarının ikametgahı olan Mansion House’da AA muhabirinin sorularını  yanıtladı.
Estlin, “Türk ekonomisi son dönemde çok hızlı bir şekilde büyüdü. Bu  heyecan verici ve büyük fırsatlar sunuyor. İngiltere ve Türkiye, Avrupa’nın  batısında ve doğusunda yer alarak simbiyotik

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

AA muhabirinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerinden  yaptığı derlemeye göre, ocak-mart döneminde 24 elektrik tesisi üretime başladı.
Yılın ilk çeyreğinde devreye alınan 445 megavatın 255 megavatını yerli  kömür tesisleri oluşturdu. Bu dönemde devreye alınan kurulu kapasitede yerli  kömürün payı yüzde 57,3 olarak hesaplandı.
Söz konusu dönemde, 100 megavat hidroe

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Türk Hava Yolları (THY), tarihi taşınmanın tamamlandığı İstanbul Havalimanı'nda 12 Nisan cuma günü tam kapasiteye geçileceğini duyurdu.
Konuyla ilgili Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, "İstanbul Havalimanı'nda THY olarak; kalkış varış olmak üzere toplam bugün 712, perşembe 849, cuma ise tam kapasiteye geçilerek 895 sefer yapılacaktır." açıklamasını yaptı.

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Dolmabahçe Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi'nde 'Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları 2019'u açıkladı.
Bakan Albayrak'ın konuşmasından satır başları şöyle:
"Bugün reform adımlarımızın ilanı için bir aradayız.
Ağustos ayından bugüne kadar STK'ların katkı ve raporlarını alarak paketi hazırladık.

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Anadolu Grubu Otomotiv Grubu Başkanı Koçak, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, 2018'in otomotiv sektörü açısından adeta 4 mevsimin yaşandığı bir yıl  olduğunu söyledi.
Geçen yılın başlarının iyi geçtiğini ve ortalamalara uygun  ilerlediklerini ifade eden Koçak, ikinci yarısında döviz kurlarıyla faiz  oranlarındaki artışla beraber satışlarda önemli seviyede azalma olduğunu dile 

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi, bugün Frankfurt’taki genel merkezinde toplanacak.  Toplantının ardından Türkiye saatiyle 14.45'te bankanın faiz kararları  açıklanacak. ECB Başkanı Mario Draghi de alınan kararlara ilişkin basın  toplantısı düzenleyecek.
Bankanın daha önce aldığı önemli kararların ardından bu toplantının  nispeten sakin geçmesi bekleniyor. ECB'nin "bekle-gö

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

YENİ ÜYELİK

  PİYASALARI ÇOK DAHA KOLAY TAKİP EDİN, ÜYE OLMANIN AVANTAJLARINDAN FAYDALANIN.

PİYASA ÖZETİ

Bizi Takip Edin

  Sosyal medya hesaplarımızı takip edin. Güncel finansal gelişmelerden haberdar olun.