Dün 67,67 dolara kadar çıkan Brent petrolün varil fiyatı günü 66,40 dolardan tamamladı. Brent petrolün varili saat 09.19 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,55 artışla 66,77 dolardan işlem gördü. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü  (WTI) ham petrolün varili 59,55 dolardan alıcı buldu.
Meksika Körfezi'nde hafta sonu etkili olan fırtınanın ardından petrol üretiminin tekrar başladığına yönelik habe

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

ABD'de dün açıklanan New York imalat endeksinin beklentileri aşması  sonrası pay piyasalarında pozitif bir seyir izlenirken, ay sonunda  gerçekleştirilecek ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısı öncesi 10 yıllık tahvil  faizleri yüzde 2,15'i görmesinin ardından yüzde 2,08-2,12 bandına geriledi. Dow  Jones endeksi yüzde 0,10, S&P 500 endeksi yüzde 0,02 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,17  yükseliş kaydederek rek

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Çin Başbakan Yardımcısı Liu He'nin ABD Hazine Bakanı Mnuchin ve Ticaret Temsilcisi Lighthizer arasında gerçekleşen telefon görüşmesine ilk kez katılan Çin Ticaret Bakanı Zhong Shan, global ekonomide büyümeyi aşağı çeken ticaret savaşı için tek başına ABD'nin hesap vermesi gerektiğini söyledi.
Zhong yaptığı açıklamada, "Çin, ABD ile cari ticaret savaşında ulusal çıkarlarını savunmayı m&uum

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

ABD Merkez Bankası (Fed) Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) üyesi Williams, yeni anlaşmalara bakıldığında, finansal sektörde faaliyet gösteren şirketlerin bu değişimde yavaş kaldığını savundu.
Şirketlerin güçlü bir kredi poziyonu azaltma dili kullandığını ifade eden Williams, şirketlerin kendilerini korumak için "faiz oranlarının düşmesini beklemeleri gerektiği" savını reddetti.
Liborun yerine geçe

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Ekonomik büyümeye katkısı nedeniyle sıkça gündeme gelen Kredi Garanti Fonu 750 bin işletmeye 350 milyar liralık kredi kullandırarak dünya rekoruna imza atarken önemli bir atağa daha geçiyor. Fon sistemi geliştirilerek girişimlerin yenilikçi iş modelleri, Ar-Ge ve yenilik projelerinin finansmanında kullanımı yaygınlaştırılacak.
Kredilerin yüzde 76'sı KOBİ'lere, yüzde 34'ü imalatçı-ihracat&cced

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Bank of America (BofA) ekonomistleri, global ekonomi için 2019 ve 2020 yılı büyüme beklentilerini yüzde 3,6 ve 3,7'den yüzde 3,3'e indirdiler.
Dünya genelinde büyümenin yavaşlamasına merkez bankalarının büyük politika değişiklikleri ile yanıt vereceklerini öngören BofA ekonomistleri, ABD Merkez Bankası'ndan (Fed) bu yıl 75 baz puanlık faiz indirimi gelmesini bekliyorlar.

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

İdare Başkanı Pan Gongsheng yaptığı açıklamada, Çin'in yuanın sınır ötesi ticaret ve yatırımlarda kullanımını cesaretlendirmeye devam edeceğini ve yabancı yatırımcıların yuanı Çin'in tahvil ve hisse senedi piyasasına yatırımda kullanmalarını kolaylaştıracağını bildirdi.
Pan ayrıca, Çin'in offshore yuan piyasalarında daha fazla finansal ürün geliştireceğini ve gerekli likidite desteğini sağlayacağını da vurguladı.

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal, finansal istikrara katkı sağlamak amacıyla zorunlu karşılıklar başta olmak üzere tasarruflarında bulunan araçları etkin bir şekilde kullanacaklarını vurguladı.
Mevcut gelişmelerin para politikasında hareket için bir manevra alanı oluştuğuna işaret ettiğini kaydeden Uysal, "Bu çerçevede Para Politikası Kurulu açıklanan bütün verileri analiz ederek, ortak akıl ve

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

İran merkezli Mehr News'da yer alan habere göre, ABD Başkanı Donald Trump'ın Cuma günü Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin hayranı olmadığı açıklamasının ardından İran merkezli bir bilgi ve telekomünikasyon şirketi FANAP'ın CEO'su Shahb Javanmardi, İran Merkez Bankası'nın (CBI) fiyatı altına dayalı bir kripto para oluşturulmasını onayladığını söyledi.
Javanmardi, "İranın kripto para birimi altına dayalı fakat işlevi dı

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

UBS analistlerinin, banka müşterilerine yolladığı değerlendirmede şöyle denildi:
"Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) 25 Temmuz tarihinde ileriye dönük öngörülerini değiştirerek Eylül ve Aralık aylarında 10 baz puanlık faiz indirimine gitmesini bekliyoruz. Yeni bir parasal genişlemenin önündeki engeller dört hafta öncesine göre zayıflamış olsa da, parasal genişlemenin halen tam olarak kesinleştiğini düş&uum

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

YENİ ÜYELİK

  PİYASALARI ÇOK DAHA KOLAY TAKİP EDİN, ÜYE OLMANIN AVANTAJLARINDAN FAYDALANIN.

PİYASA ÖZETİ

Bizi Takip Edin

  Sosyal medya hesaplarımızı takip edin. Güncel finansal gelişmelerden haberdar olun.