Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından haftalık menkul kıymet istatistikleri yayımlandı.
Buna göre, yurt dışında yerleşik kişiler, 13 Eylül haftasında net 112,3 milyon dolarlık hisse senedi aldı, 42,9 milyon dolarlık Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) ve 10,5 milyon dolarlık Şirket Borçlanma Senetleri (ŞBS) sattı.
Yurt dışında yerleşik kişilerin 6 Eylül ile biten haftada 30 milyar  183 milyon dolar olan hisse

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistikleri yayımlandı.
Buna göre, 13 Eylül'de Merkez Bankası brüt döviz rezervleri, 362 milyon dolar azalışla 75 milyar 923 milyon dolar olarak gerçekleşti. Brüt döviz rezervleri, 6 Eylül'de 76 milyar 285 milyon dolar seviyesindeydi.
Söz konusu dönemde altın rezervleri, 615 milyon dolar azalışla 25 milyar 567 milyon dolardan

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) "Ara Dönem Ekonomik Görünüm Raporu" yayımlandı.
Raporda, dünya ekonomisi için mayıs ayında yayımlanan ara rapordaki  yüzde 3,2'lik 2019 büyüme tahmini yüzde 2,9'a, yüzde 3,4'lük 2020 büyüme öngörüsü  ise yüzde 3'e düşürüldü.
Avro Bölgesi,

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Komite Toplantısı'nın ardından yapılan açıklamaya göre, faiz oranı %0,75 olarak bırakıldı. Piyasalarda da BoE'nin faiz oranında
bir değişikliğe gitmeyeceği beklentisi bulunuyordu.
BoE, Varlık Alım Programı'nı da piyasa beklentisi doğrultusunda değiştirmeyerek, 435 milyar sterlin olarak bıraktı.
Bilgi Notları:
- BoE, faizleri değiştirmeme kararını oybirliği ile aldı.
- BoE, va

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

VakıfBank, Borsa İstanbul tarafından oluşturulan Türk Lirası Gecelik Referans Faiz Oranı'na (TLREF) endeksli ticari kredi ürününü kullanıma sundu. Geçtiğimiz günlerde kurumsal nitelikli yatırımcılara yönelik TLREF’e endeksli bono ihracına başlayan VakıfBank, yeni ürünüyle de ticari müşterilerine daha uzun vadelerde, piyasa koşullarına uygun değişken faizle borçlanma imkânı sunuyor.
Yeni kredi &uum

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

İngiltere’nin AB’den herhangi bir anlaşma olmaksızın ayrılması halinde, birlik ile yapılan ticaretin gümrük kontrollerine ve gümrük vergilerine tabi hale gelmesinden endişe ediliyor. Bu bağlamda tedarik zincirinde uzun süreli  gecikme ve aksamaların yaşanması da ihtimal dahilinde. Sadece Dover limanından yılda 2,6 milyon tırın geçiyor olması da bunu destekliyor.
Ülkenin önemli bankalarından Barclays, İngiltere’nin AB

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Günün ilk yarısında BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 1.443,33  puan azalırken, toplam işlem hacmi 3,9 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.
İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 2,11, holding endeksi yüzde 1,36  değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 4,38 ile  turizm, en çok gerileyen ise bankacılık oldu.
Güne yükselişle başlayan ve 102.000 puanın ü

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

ABD Merkez Bankası (Fed), Çarşamba günkü Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı sonrası politika faizini 25 baz puan düşüşle yüzde 1.75-2.0 düzeyine çekti. Bankadan yapılan açıklamada söz konusu kararda küresel gelişmeler ve yatay enflasyonun etkili olduğu belirtildi.
Bunun yanında Saudi Aramco, Cumartesi günü petrol tesislerine yapılan saldırı sonrası üretimin yakın zamanda tam kapasiteye g

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye motorlu kara taşıtları ticaretinde önemli mesafe almaya devam ediyor.
Fiat, Renault, Ford, Toyota ve Hyundai gibi Türkiye'de fabrikası bulunan sektörün önemli markalarının, burada ürettiği araçlar Avrupa sokaklarında trafiğe çıkıyor.
Motorlu kara taşıtları ithalatı yılın ilk 6 ayında geçen yılın ayn

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın öncülük ettiği 2030 vizyonu  kapsamında 2016'da ilan edilen Saudi Aramco'nun halka arz süreci, yönetim kurulu  başkanlığına Yasir Osman el-Rumeyyan'ın atanmasıyla hız kazandı.
Sürecin yönetilmesi için JP Morgan, Morgan Stanley ve HSBC bankalarına  yetki veren Riyad yönetimi, ilk olarak şirketin 100 milyar dolar değerindeki  yüzde 5'lik hissesini dün

Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.tr

YENİ ÜYELİK

  PİYASALARI ÇOK DAHA KOLAY TAKİP EDİN, ÜYE OLMANIN AVANTAJLARINDAN FAYDALANIN.

PİYASA ÖZETİ

Bizi Takip Edin

  Sosyal medya hesaplarımızı takip edin. Güncel finansal gelişmelerden haberdar olun.