ABD'de Başkan Trump'a yönelik eylülde başlayan azil soruşturmasında kamuya açık oturumlar bugün başlıyor. Kamuya açık oturumlar kapsamında bugün  ABD'nin 2006-2009 yıllarındaki Kiev Büyükelçisi William Taylor ve Dışişleri yetkilisi George Kent ifade verecek. Bugün başlayacak oturumlar kapsamında  gelecek hafta sonuna kadar birçok ismin ifade vermesi bekleniyor.
Öte yandan, bugün ABD'

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

Dün 63,08 dolara kadar çıkan Brent petrolün varil fiyatı günü 62,28  dolardan tamamladı. Brent petrolün varili saat 09.00 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,52 azalışla 61,95 dolardan işlem gördü. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü  (WTI) ham petrolün varili 56,61 dolardan alıcı buldu.
Küresel petrol fiyatları özellikle Suudi Arabistan kaynaklı arz  fazlası nedeniyle düşük seyrine de

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ve bazı AK Parti'li milletvekillerinin imzasını taşıyan Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna göre, ödeme kuruluşları ve elektronik para kuruluşları, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından katkı payı alınabilecek kuruluşlar arasında yer almayacak.

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

Portekiz, 2017'nin ardından 2018 yılında da AB üyesi ülkeler içinde en çok işçi dövizi girişi olan ülke olmayı başardı.
Yurt dışında çalışan işçilerin 2018 yılında Portekiz'e gönderdikleri havale miktarı 3,6 milyar euro oldu. Romanya 3 milyar euro ile ikinci, Polonya 2,9 milyar euro ile üçüncü, Britanya 2,3 milyar euro ile dördüncü sırada yer aldı.
Po

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

Kadife Şahin / MİLLİYET
Merkez Bankası’nın 24 Ekim’de yaptığı en son Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizini piyasanın beklentisinin üstünde sürpriz bir oranda 2.5 puan birden düşürüp yüzde 14 olarak belirlemesine rağmen bankalar ihtiyaç kredisinde beklenen faiz indirimini gerçekleştirmedi.
Bankaların ihtiyaç kredileri faiz oranlarına bakıldığında baz

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

Wisconsin-Madison Üniversitesi'nden öğrencilerin sorularını yanıtlayan Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, işletme yatırımlarındaki zayıflığa karşın tüketici harcamaları ve istihdam piyasasının güçlü olduğunu belirterek, "ABD'nin ekonomik görünümü biraz karışık, ancak iki ay öncesine göre biraz daha iyimserim" diye konuştu.
Fed faizinin geldiği seviyenin birçok merkez bankacıya g&ou

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 853,88 puan artarken, toplam işlem hacmi 9,8 milyar lira olarak gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 1,36 ve holding endeksi yüzde 0,43 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 3,56 ile ulaştırma, en çok gerileyen ise yüzde 3,65 ile spor oldu.
Analistler, yarın küresel piyasaların yönü üzerinde etkili olması beklenen yoğun bir gündem olduğunu

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

Açılışın ardından Dow Jones endeksi yüzde 0,06 artışla 27.709,00 puan, S&P yüzde 0,09 kazançla 3.089,68 puan ve Nasdaq endeksi yüzde 0,06 değer  kazancıyla 8.469,71 puan seviyelerinde seyrediyor.
Analistler, piyasaların ABD Başkanı Donald Trump'ın New York Ekonomi Kulübü'nde yapması beklenen konuşmaya odaklandığını belirtti.

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

Rusya Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada ülkede geçen yılın ocak-ekim döneminde sermaye çıkışının 41,2 milyar dolar iken, rakamın bu yılın aynı döneminde 31,6 milyar dolara gerilediği kaydedildi.
Açıklamada, özellikle dış borç ödemelerinin geçen yılın aynı dönemine kıyasla daha az olduğu, bu nedenle sermaye çıkışında düşüşün devam ettiği belirtildi.
Merkez Bankası t

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

Bakanlık, ilk ihalede 11 ay (329 gün) vadeli Hazine bonosunun yeniden ihracını gerçekleştirdi. İhalede basit faiz 12,18, bileşik faiz yüzde 12,25 oldu.
Nominal teklifin 4 milyar 133,3 milyon lira olduğu ihalede, nominal  satış 2 milyar 637,2 milyon lira, net satış 2 milyar 375,7 milyon lira olarak gerçekleşti. Kamu kuruluşlarından gelen 500 milyon liralık teklifin tamamının karşılandığı ihalede, piyasa yapıcılarından 3 milyar 781,5 milyon liralık tekli

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

YENİ ÜYELİK

  PİYASALARI ÇOK DAHA KOLAY TAKİP EDİN, ÜYE OLMANIN AVANTAJLARINDAN FAYDALANIN.

PİYASA ÖZETİ

Bizi Takip Edin

  Sosyal medya hesaplarımızı takip edin. Güncel finansal gelişmelerden haberdar olun.