Açılışta BIST 100 endeksi, 784,24 puan ve yüzde 0,65 değer kazanarak  120.585,88 puana yükseldi. Bankacılık endeksi yüzde 0,77, holding endeksi yüzde  0,64 artış kaydetti. Sektör endeksleri güne arasında en fazla kazandıran yüzde 1,14 ile  tekstil ve deri, tek kaybettiren yüzde 0,01 ile finansal kiralama faktoring  oldu.
BIST 100 endeksi, dün 119.400-121.100 bandında dalgalı bir seyir  izlemesinin ardında

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun kasım ayına ilişkin "Doğalgaz  Piyasası Sektör Raporu"na göre, 2019 Kasım'da ithalatın 2 milyar 813 milyon  metreküpü boru hatlarıyla, 1 milyar 87 milyon metreküpü de sıvılaştırılmış doğal gaz tesisleri aracılığıyla gerçekleştirildi.
Böylece doğal gaz ithalatı geçen yıl kasımda bir önceki yılın aynı  ayına göre yaklaşık yüzde 17 azalarak, 3 mil

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS)  alınan bilgiye göre, motorin türlerinden alınan özel tüketim vergisi (ÖTV) litre başına 11 kuruş arttı ve bu artış pompa fiyatlarına KDV dahil 13 kuruş olarak  yansıtıldı.
Buna göre, Ankara'da ortalama 6,28 liradan satılan motorinin litre  fiyatı 6,41 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul'da 6,22 liradan 6,35 liraya, İzmir'de 6,29 liradan 6,42  liraya

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) 2020 yılı ulusal doğal gaz tüketim tahminine ilişkin kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Kararda, Türkiye'nin bu yıl içinde 52 milyar 19 milyon 230 bin 516  metreküp (553 milyar 484 milyon 612 bin 693 kilovatsaat) doğal gaz tüketeceği öngörüldü.
Tüketim tahmini hesaplamasında doğal gazın 9 bin 155 kalori/metreküp üst ısıl değeri esas alındı

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

Önceki yıllarda azalan iPhone satışları bu sene yeniden artışa geçerken Apple Çin'i etkisi altına alan koronavirüsün üretime etkilerine karşı hazırlık yapmaya başladı.
Apple "alışveriş çeyreği" olarak da bilinen yılın son üç ayını kapsayan bilançosunda iPhone satışlarındaki artış ve AirPods kablosuz kulaklık gibi yan ürünlere olan artan talebin etkisiyle Wall Street beklentilerinden güç

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

İç piyasada bugün açıklanacak Ocak ayı ekonomik güven endeksi takip edilirken piyasa daha çok yarın gerçekleştirilecek enflasyon raporuna odaklanmış durumda.
Yatırımcılar bu hafta TCMB'nin Ankara'da yapacağı yılın ilk enflasyon raporu toplantısına vereceği politika mesajlarını bekliyor. Ardından ise kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin Cuma günü piyasa kapanışı sonrası olası değerlendirmeleri izlenecek.

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

Fed'in dün başlayan yılın ilk Açık Piyasa Komitesi (FOMC)  toplantısından çıkacak kararlar yatırımcıların odağında bulunurken, faizlerde  değişiklik beklenmeyen toplantının karar metni ile Powell'ın açıklamalarından,  gelecek dönem para politikasına ilişkin ipuçları aranacak.
Bankaya faiz indirimi çağrısında bulunmaktan kaçınmayan ABD Başkanı  Donald Trump, dün sosyal medya hesabı üzerinden y

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, “Koronavirüse  ilişkin en büyük risk, Çin'de ve dışında insan sağlığına ve bu virüsü taşıyanlara  yönelik. Virüsün yayılmasının, 2003 yılındaki SARS epidemiğinde yaşandığı gibi  ekonomik sonuçları olabilir.” ifadeleri yer aldı.
Açıklamada virüsün bulaşma riskinin görüldüğü ülkelerde t&u

Devamı Haber Kaynak: FinansWebde

ECB'nin yıllık değerlendirmesinden geçen bankalardan çoğu faizlerin dünya genelinde çok düşük seyrettiği mevcut halde para kazanmakta zorlanıyorlar. Şube maliyetleriyle de boğuşan bankalar ve para aklama skandallarıyla da karşı karşıya bulunuyorlar.
Euro bölgesinde bankacılık denetleme görevini yürüten ECB asgari sermaye yeterlilik oranı ve bağlayıcı olmayan "tavsiye edilen" sermaye eşiğinde değişime g

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

Beyaz Saray yönetimi son günlerde Londra'ya yönelik baskılarını artırmış, Brexit sonrası iki ülke arasında yapılması planlanan serbest ticaret anlaşmasının bile olumsuz etkilenebileceği tehdidinde bulunmuştu.
Euronews'in haberine göre; Londra, özel bir şirket olan fakat Çin hükümetiyle yakın ilişki içinde bulunan teknoloji şirketi Huawei'nin ürettiği ekipmanların 5G şebekesinde kullanılmasını yasaklam

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

YENİ ÜYELİK

  PİYASALARI ÇOK DAHA KOLAY TAKİP EDİN, ÜYE OLMANIN AVANTAJLARINDAN FAYDALANIN.

PİYASA ÖZETİ

Bizi Takip Edin

  Sosyal medya hesaplarımızı takip edin. Güncel finansal gelişmelerden haberdar olun.