Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), AB ve Euro Bölgesi'nin şubat ayı perakende satış verilerini yayımladı.
Buna göre, 19 üyeli Euro Bölgesi'nde perakende satışlar şubatta ocak ayına kıyasla yüzde 0,9 artarken, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 3 yükseldi.
AB'de ise perakende satışlar, şubatta bir önceki aya kıyasla yüzde  0,8, 2019'un aynı dönemine göre de yüzde

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

IHS Markit tarafından hazırlanan nihai PMI verisine göre, Avrupa ekonomisinin lokomotif ülkesi Almanya'da şubatta 52,5 olan hizmet PMI, martta  31,7 puana geriledi.
Hizmet PMI verisi, kayıtların tutulduğu son 23 yılda en büyük düşüşü gösterdi ve Haziran 1997’den sonraki en düşük seviyesine gerilemiş oldu. Beklenti, hizmet PMI'ın 36,8 puana gerilemesi yönündeydi.
IHS Markit, öncü

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

AA muhabirinin, Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerinden derlediği bilgilere göre, Bursa'nın ocak-mart ihracatı özellikle tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle geçen yılın aynı dönemine  kıyasla yüzde 4,28 düştü.
İhracat sıralamasında geçen ay Kocaeli'nin önüne geçen Bursa, ilk çeyrekte İstanbul'un ardından ikinci sıradaki ye

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

BDDK'dan yapılan açıklamada, son günlerde BDDK'nın adının kullanılarak gerek sosyal medya hesaplarıyla, gerekse cep telefonlarına gönderilen kısa mesajlarla, kurum tarafından alınmış bir karar kapsamında ödeme yapılacağı veya maddi bir menfaat sağlanacağı yönünde gerçek olmayan vaatlerle, vatandaşların kişisel verileri ve kart bilgilerinin ele geçirilmeye çalışıldığı yönünde ihbar ve şikayetler alındığı belirtildi.

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

Aktaş, akaryakıt piyasasında Kovid-19 salgını sonrasında yaşanan gelişmeleri ve piyasadaki fiyat oluşumlarını AA muhabirine değerlendirdi.
Salgının ilk görüldüğü dönemlerde brent tipi ham petrol 65-70 dolardan satıldığını belirten Aktaş,"  Salgının ilk olarak görüldüğü dönemlerde brent tipi ham petrol 65-70 dolar bandındaydı. Mart ayına kadarki süreçte salgının etkileri az da olsa hissediliyordu. Suudi Arabist

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından 8 Ocak'ta açılışı yapılan TürkAkım'ın Avrupa'ya giden hattından Bulgaristan'a martta 428 milyon  metreküp gaz iletildi.
İlk doğal gaz akışınının sağlandığı ocak ayında Avrupa'ya yaklaşık 506  milyon metreküp, şubatta ise yaklaşık 387 milyon metreküp doğal gaz iletildi.  Böylece, yılın ilk

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

Azerbaycan Enerji Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, OPEC ile OPEC dışı ülkelerin petrol piyasalarını istikrara kavuşturmak için görüşeceği belirtildi.
Toplantının 6 Nisan'da video konferans yoluyla yapılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, Azerbaycan'ın da davet edildiği görüşmede yeni bir "iş birliği beyannamesi"nin istişare edileceği kaydedildi.
Açıklamada, söz konusu toplan

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

Dünya genelinde hızla yayılan Kovid-19 salgını mart ayında Avrupa ülkelerinde etkisini hızla artırırken, bölgede vaka ve can kayıplarındaki hızlı  artışlar ön plana çıktı.
İtalya salgın nedeniyle en fazla can kaybı veren ülke konumuna gelirken, İtalya, İspanya ve Almanya Çin'deki toplam vaka sayısını aşan ülkeler olarak ön plana çıktı.
Bu süreçte AB'de sosyal hayatta ve ekonomide salgın

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

Küresel çapta corona virüse dair haber akışının yön verdiği pay piyasalarında, anlık gelişmelerin dalgalanmalara yol açtığı görülürken, petrol fiyatları, merkez bankaları ile hükümetlerin teşvikleri yakından takip ediliyor.
Bugün Japonya Maliye Bakanı Taro Aso yaptığı açıklamada, hükümetin corona virüs kaynaklı ekonomik tahribatı gidermek amacıyla tahvil ihraç etmeyi  düşüneceğin

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Yİ-ÜFE, martta bir önceki aya göre yüzde 0,87, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 3,22, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8,5 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 12,61 artış gösterdi.
Sanayinin 4 sektörünün martta yıllık bazda değişimleri dikkate alındığında madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 10,9, imalatta yüzde 7,79, ele

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

YENİ ÜYELİK

  PİYASALARI ÇOK DAHA KOLAY TAKİP EDİN, ÜYE OLMANIN AVANTAJLARINDAN FAYDALANIN.

PİYASA ÖZETİ

Bizi Takip Edin

  Sosyal medya hesaplarımızı takip edin. Güncel finansal gelişmelerden haberdar olun.