Pekcan "220 bin esnaf-sanatkarın gecikmiş 2 milyar liralık borcunda  iyileştirme sağlanması, 322 milyon TL gecikme faizinin düşürülmesi mümkün olacak" dedi.
Ayrıntılar geliyor...

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

AA muhabirinin derlediği verilere göre, savunma ve havacılık  şirketlerinin hisse senedi piyasalarındaki ilk yarı performansı yatırımcılarını  üzdü. Dünyanın önde gelen 10 savunma ve havacılık şirketi hisse senedi  piyasalarında yılın ilk 6 ayında yatırımcısına yüzde 6,3 ile yüzde 51,3 arasında  kaybettirdi.
Analistler, bu yılın, hisse senedi piyasalarında işlem gören savunma  ve havacılık şirketleri için zo

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

Cuma günü, altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden gram  altın, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,2 azalışla 397,1 liradan tamamladı.
Yeni haftaya yükselişle başlayan altının gram fiyatı, saat 10.45  itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,5 üzerinde 399 lira seviyesinde seyrediyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 655 lira, Cumhuriyet altını da 2.674 liradan satılıyor.
Altının

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

BDDK, 15 Mayıs'ta 15 bankaya 19,7 milyon lira, 29 Mayıs'ta ise 18  bankaya 102,1 milyon lira ve son olarak 9 Temmuz'da 7 bankaya 204,7 milyon lira,  26 Haziran'da ise banka dışı 16 mali kuruluşa 2,1 milyon lira idari para cezası  uygulamıştı.
AA muhabirinin bankacılık kaynaklarından edindiği bilgiye göre  cezalara konu olan aykırı işlemleri 10 başlıkta yoğunlaşıyor.
Kaynaklar, şikayete konuların başında salgın nedeniyle iş ve

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) sanayi sektörünün en değerli verilerini oluşturan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırmasına göre 2019 yılının zirvesinde 87 milyar 949 milyon lira üretimden satışlarıyla yine TÜPRAŞ yer aldı. Ford Otomotiv 37 milyar 71 milyon lira ile ikinciliğini, Toyota Otomotiv 25 milyar 851 milyon lira üçüncülüğünü korudu.
İSO 500’e bu yıl

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya  göre, kamuoyunda altın ve madeni para basımı ile tanınan Darphane, pasaport ve  kimlik kartlarından kıymetli evraklara uzanan çeşitteki ürün ve hizmetiyle,  gündelik işlerin güven unsurlarını oluşturan çok önemli işleri yürütüyor.
Darphane, matbu evrak görevi kapsamında sürücü belgesi ve ail

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayına ilişkin ciro endekslerini açıkladı.
Buna göre, takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi mayısta yıllık bazda yüzde 12,1 azalış  gösterdi.
Toplam cironun alt detaylarına bakıldığında, mayısta yıllık bazda sanayi sektörü ciro endeksi yüzde 14,8, inşaat ciro endeksi yüzde 11, ticaret  ciro endeksi yüzde 6,2

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayına ilişkin perakende satış endekslerini açıkladı.
Buna göre, sabit fiyatlarla perakende satış hacmi mayısta bir önceki  aya göre yüzde 3,8 arttı. Bu dönemde gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç)  yüzde 17,3 artarken, gıda, içecek ve tütün satışları ise yüzde 7,7, otomotiv  yakıtı satışları da yüzde 0,3 azaldı.
Sabit fiyatlarla perakende

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

SonnatgsZeitung'un haberine göre Credit Suuisse, kar hedeflerine ulaşmak için yeni bir tabarruf programı çerçvesinde yüzlerce çalışanını işten çıkarmayı değerlendiriyor.
Habere göre, tasarruf planı cerçevesinde düşünülen tedbirler arasında 120 şubenin kapatılması da var.
SonntagsZeitung haberinde, Credit Suisse yönetiminin tasarruf tedbirleri konusunda henüz nihai kararını vermediğ

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla Inc , spor arazi aracı olan Model Y'nin fiyatında 3,000 dolarlık (yaklaşık 20 bin 500 lira) indirime gitti.
Tesla, dört ay önce piyasaya sürdüğü Model Y'nin satış hızının koronavirüs pandemisinden dolayı düşmesini engellemek için aracın fiyatını indirdi.
ABD'li şirket Mayıs ayında da Model 3, Model X ve Model S araçlarının fiyatlarını düşürm&uum

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

YENİ ÜYELİK

  PİYASALARI ÇOK DAHA KOLAY TAKİP EDİN, ÜYE OLMANIN AVANTAJLARINDAN FAYDALANIN.

PİYASA ÖZETİ

Bizi Takip Edin

  Sosyal medya hesaplarımızı takip edin. Güncel finansal gelişmelerden haberdar olun.