ABD Merkez Bankası (Fed), ülkenin büyük bankalarından Wells Fargo'ya 2018'de uygulanan varlık sınırı kısıtlamasını kaldırarak bankanın yeniden büyümesinin önünü açtı.
Devamı Haber Kaynak: www.bloomberght.comResmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikler, tebliğler ve kararlar...
Devamı Haber Kaynak: www.bloomberght.comBeyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, ABD Ticaret Temsilciliğinin (USTR), tarifeler konusunda bir anlaşmaya varılması için belirlenen son tarihin yaklaştığını ticaret ortaklarına hatırlatmak amacıyla tekliflerini sunmalarını isteyen bir mektup gönderdiğini açıkladı.
Devamı Haber Kaynak: www.bloomberght.comÇinli DeepSeek, bir dizi matematik ve kodlama kıyaslamasında iyi performans gösteren R1 yapay zeka modelinin güncellenmiş sürümünü yayınladı. Şirket, modeli eğitmek için kullandığı verilerin kaynağını açıklamadı ancak bazı yapay zeka araştırmacıları en azından bir kısmının Google'ın Gemini AI ailesinden geldiğini belirtiyor.
Devamı Haber Kaynak: www.bloomberght.comBorsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında;
Burçelik Bursa Çelik Döküm Sanayii, İhlas Haber Ajansı, Uşak Seramik Sanayi ve Yeşil Yapı Endüstrisi olmak üzere dört hissenin paylarına bir ay kredili işlem yasağı geldi.
Çin, Güneydoğu Asya Ulusal Birliği (ASEAN) ülkelerinin vatandaşlarına özel 5 yıllık bir iş vizesi sağlayacağını bildirdi.
Devamı Haber Kaynak: www.bloomberght.comFacebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi ABD'li teknoloji şirketi Meta, yapay zeka alanında artan enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla Constellation Energy ile 20 yıllık nükleer enerji anlaşması yaptığını duyurdu.
Devamı Haber Kaynak: www.bloomberght.comTicaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin önceliklerini her platformda olduğu gibi OECD nezdinde de vurgulamayı sürdüreceklerini belirtti.
Devamı Haber Kaynak: www.bloomberght.comSberbank'ın Üst Yöneticisi German Gref, yapay zeka kullanımından bu yıl 450 milyar ruble (yaklaşık 5,7 milyar dolar) gelir elde etmeyi beklediklerini söyledi.
Devamı Haber Kaynak: www.bloomberght.comABD'de JOLTS açık iş sayısı, Nisan'da 7 milyon 391 bine çıkarak piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.
Devamı Haber Kaynak: www.bloomberght.comSON YAZILAR
YENİ ÜYELİK
PİYASALARI ÇOK DAHA KOLAY TAKİP EDİN, ÜYE OLMANIN AVANTAJLARINDAN FAYDALANIN.