ABD'de Aralık ayında perakende satışlar bir önceki aya göre yüzde 1,9 daralma kaydetti. Beklenti perakende satışların yüzde 0,1 düşmesi yönündeydi.
USD Enflasyon kötü bir şey değildir. Biliyorum böyle deyince herkes ne diyor bu adam diyecek. İzah edeyim. Enflasyon olmayan toplumlar doyma noktasına gelmiştir. Her şeyin fiyatı sabit olduğundan insanlar ihtiyaçlarını erteleyebilmektedir. Bu da ekonomilerin yavaşlamasına sebebiyet verir. Enflasyon olan toplumlarda ise fiyatlar sürekli arttığından ihtiyaçlar bir an evvel giderilmeye çalışılır. Bu da üretimi ve büyümeyi destekler. Tabii buradaki enflasyondan kastım %30 40'lar değil. İdeali Türkiye için %7 - 12 arasıdır. Avrupa'ya bakın neredeyse enflasyon yoktur ve bu yüzden büyüme de neredeyse hiç olmaz. Çünkü ne nüfus artışı var ne de talep artışı. Ekonomi doymuştur. Bu tip ülkelerde o ülke dinamikleri içerisinde sınıf atlamak imkansızdır. Bizim gibi hala gelişmekte olan ülkelerde ise bu fırsat devam etmektedir. Her ne kadar bizim ülkemizden Avrupa'ya gidip çalışanlar zengin olduklarını sansalar da o ülkelerin dinamiklerine göre vasat vatandaştırlar.
USD Vela Galibe İllallah Yani Allah'tan başka galip yoktur
USD ihracatçılar sıkıntı yasamasin diye her hafta 50-60 kuruş bandında çekecekler aşağı bir bankacı arkadaşımdan duyum aldım ytd
USD Dolar ya da altın alma fırsatı mı beklemeli miyim
USD yıl sonu 18i geçmişke biz şimdi ucuzdan toplamiske yıl sonu pompake 😋💲💯🚀🚀🤣🤣🤣🤣🤣
USD Arkadaslar dolar teknikte 13.66 yukselme noktasi baslangici. 13.85 kirarsa hizli yukselmeler gorebilirsiniz.
cumhuriyet-altini 5 gr altın almış çık uç diyor angus biri anlatsın 5 gr bir tam cumhuriyet bile değil hadi diyelim uçtu ne geçecek eline
SON YAZILAR
YENİ ÜYELİK
PİYASALARI ÇOK DAHA KOLAY TAKİP EDİN, ÜYE OLMANIN AVANTAJLARINDAN FAYDALANIN.