Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD'de para politikasının reel ekonomiye daha fazla etki etmesi, Çin'de emlak krizinin tüketim ve yatırım üzerinde baskı oluşturması ve Avrupa'da ekonomik büyümenin sadece marjinal düzeyde iyileşmesi nedeniyle küresel makroekonomik büyümenin gelecek yıl yavaşlamasının beklendiğini bildirdi.
Şehir yaşantısında değişen mobilite ihtiyacını karşılamak için geliştirilen araç paylaşım ekosistemi, Türkiye’de de hızlı büyüyor. Yapay zeka başta olmak üzere yeni teknolojileri, uygulamalarına daha çok adapte edeceklerini söyleyen Getir Araç CEO’su Emre Ayyıldız, 2024’te araç başı kullanımda yüzde 15 büyüme beklediklerini dile getirdi. Ayyıldız, paylaşımda olan her aracın, yıllık 4 tonun üzerinde karbon salınımını azalttığını da belirtti.
Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası (TKYB), yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projeleri için Japon Uluslararası İşbirliği Bankası (JBIC) ile 200 milyon dolarlık "Green 4" temalı kredi anlaşması imzaladı.
ABD'de Philadelphia Fed İmalat Endeksi, Aralık’ta eksi 10,5 ile sektördeki daralmanın devam ettiğini gösterdi.
Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 71 milyar 161 milyon lira artarak, 11 trilyon 374 milyar 76 milyon liraya yükseldi.
İş Yatırım Menkul Değerler’de Direktör olarak görev yapan Orhan Veli Canlı Genel Müdür Yardımıcısı olarak atandı.
Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 15 Aralık ile biten haftada 270,5 milyar lira artarak 14 trilyon 874,3 milyar liraya yükselirken mevduat faizi de yüzde 52,2 seviyesine ulaştı.
Çin'in, Arjantin'in yeni seçilen Devlet Başkanı Javier Milei hükümetinin ilişkileri sürdürmeye yönelik açık bir tutum alana dek iki ülke arasındaki döviz takas anlaşmasını askıya aldığı ileri sürüldü.
ABD’de süregelen işsizlik maaşı başvuru sayısı 9 Aralık ile biten haftada bin kişi azalarak 1 milyon 865 bine geriledi. Öte yandan, ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 16 Aralık ile biten haftada 205 bine yükselmesine rağmen beklentilerin altında kaldı.
Avrupa Birliği'nde (AB) karbon emisyonu, 2008'den geçen yılın sonuna kadar yüzde 22 azaldı.
SON YAZILAR
YENİ ÜYELİK
PİYASALARI ÇOK DAHA KOLAY TAKİP EDİN, ÜYE OLMANIN AVANTAJLARINDAN FAYDALANIN.