USD 5 Nisan 2024 cuma günü dolar kuru kapanış tahmininde bulunmanızı rica etsem ne dersiniz değerli arkadaşlar. Cevap veren arkadaşlara şimdi den teşekkür ederim. İyi akşamlar.
Dünyada 12 ülke 2030'a kadar 62 bin 300 megavatlık nükleer güç devreye almayı planlanıyor.
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, iş dünyası olarak enflasyonla mücadele sürecinde üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını ifade etti.
Fransa'da Mart ayında tüketici fiyatları bir önceki yıla göre yüzde 2,4 arttı; tahmini yüzde 2,8 artması bekleniyordu. Hizmet enflasyonu Şubat'taki yüzde 3,2'den Mart'ta yüzde 3'e geriledi.
Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Nisan itibarıyla mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı gazın ve elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifesinde değişiklik yapılmadığını bildirdi. Konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine Nisan'da uygulayacağı satış fiyatı 1000 metreküp doğalgaz için 4 bin 80 lira olarak açıklandı.
Sermaye Piyasası Kurulu, Bankpozitif Kredi ve Kalkınma Bankası AŞ’nin mevcut faaliyet izinlerinin genişletilmesini onayladı.
Bloomberg HT'nin gerçekleştirdiği enflasyon anketine göre piyasa katılımcıları Mart'ta yıllık enflasyonun yüzde 69 olarak gerçekleşeceğini öngördü.
Bloomberg Businessweek Türkiye'nin son sayısında kapak konusunda yapay zeka işlendi. Tüm dünyada üretimi dönüştürmeye başlayan yapay zekaya Türk sanayiinin ne kadar hazır olduğu uzman yorumlarıyla detaylıca incelendi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin ekonomi yol haritasına duyulan güvenle dış kaynak akışının bu yıl da devam ettiğini belirterek, "Dünya Bankası ile yürüttüğümüz verimli işbirliği kapsamında 3 ayrı proje finansmanı için 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik." dedi.
TÜİK verilerine göre, Şubat ayında dış ticaret açığı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 44,2 azalarak 12 milyar 130 milyon dolardan, 6 milyar 771 milyon dolara geriledi. İki aylık dış ticaret açığı 13 milyar dolar oldu.
SON YAZILAR
YENİ ÜYELİK
PİYASALARI ÇOK DAHA KOLAY TAKİP EDİN, ÜYE OLMANIN AVANTAJLARINDAN FAYDALANIN.