Türkiye ekonomisi yıllık bazda yüzde 5,7 büyürken, çalışanların aldığı pay asgari ücrete iki yıl üst üste yapılan ara zamların da etkisiyle rekor seviyeye ulaştı. Çalışanların büyümeden aldığı pay bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 42 olarak gerçekleşti.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Takvim etkileriyle Nisan’da yıllık dış ticaret açığı geçici olarak arttı. Bu durum cari açığa da yansıyacak. Mayıs'ta yıllık dış ticaret açığı ve cari açıkta tekrar düşüş bekliyoruz.” dedi.
Bloomberg Businessweek Türkiye'nin son sayısının kapak konusunda "Tüm konkordatolar gereklilikten mi? Yoksa kötü niyetli olanlar da var mı?" sorusu tartışıldı.
Gram altın serbest piyasada bugün (31 Mayıs 2024 / saat: 10:00) 2.427,33 TL’den alınıp 2.427,67 TL’den satılıyor.
Kapalıçarşı’da altın fiyatlarındaki en son durumu; gram altın ne kadar oldu, gram altın kaç TL, çeyre kaltın ne kadar? gibi merak ettiğiniz tüm detayları sayfamızdan güncel olarak takip edebilirsiniz.
Serbest piyasada dolar 32.2648 liradan güne başladı. Euro ise 34.9296 lirayı gördü. Dolar, euro ve diğer döviz kurlarıyla ile ilgili en son gelişmeler hakkında aradığınız tüm detayları; 1 dolar/euro kaç TL, dolar/euro ne kadar? gibi merak edilenleri sayfamızda bulabilirsiniz...
Devamı Haber Kaynak: www.bloomberght.comTürkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yılın ilk çeyreğine ilişkin dönemsel gayri safi yurt içi hasıla verilerini yayımladı.
Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), haziran itibarıyla mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı gazın ve elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifesinde değişiklik yapılmadığını bildirdi.
TÜİK verilerine göre, Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE) yıllık yüzde 87,09 arttı, aylık yüzde 4,84 arttı.
Fed Başkanı Lorie Logan katıldığı etkinlikte faiz oranlarını düşürmeyi düşünmek için henüz çok erken olduğunu söyledi.
BTCTRY Eee hani 70 bin dolar geliyordu, eee hani altlar coşuyordu. Yani gelmedi ve coşmadı. Milleti yorumlarınız ile içeri almayın, yazıktır! Ha uzun vade olarak belirtiyorsanız bir şey demiyorum. Ama kısa vadede çok bir şey beklemek hata olur. İnsanlar bazen size güvenip yatırım yapıyor ve terste kalınca stres, panik oluyor. İçinizden gelen sesle hareket ediyorsunuz bir de bu seviyeyi görecek diye belirtiyorsunuz. Bu işler öyle hislerle olmuyor! Grafik de hisler de işlemiyor, bu iş para babalarının elinde, istedikleri gibi at koşturuyorlar. Milleti bezdirip yükseltiyorlar, yükselecek diye insanlar aldanıp en üst seviyeden aldırıyorlar, sonra düşürüp insanlara zararına mal sattırıyorlar. Bu bir döngü ve bu döngüde acil paraya ihtiyacınız yoksa, parayı gözden çıkarıyorsanız uzun vadede illa kâr bırakıyor. Ama dediğim gibi strateji belli, dipten alınır. Kâr edilince kademe çıkışlar yapılır, düşerse yine alınır. YTD.
SON YAZILAR
YENİ ÜYELİK
PİYASALARI ÇOK DAHA KOLAY TAKİP EDİN, ÜYE OLMANIN AVANTAJLARINDAN FAYDALANIN.