X, yapay zeka sohbet robotu Grok'un ücretsiz bir sürümünü test ediyor. Yalnızca X Premium abonelerine sunulan yapay zeka aracı Grok, artık ücretsiz kullanıcılar tarafından da kullanılabilecek. Grok-2 modeliyle iki saatte 10 sorgu, Grok-2 mini modeliyle iki saatte 20 sorgu ve üç görüntü analizi sorusu günlük ücretsiz olacak. Grok’a ücretsiz erişim, ilk olarak Yeni Zelanda'daki kullanıcılar için açıldı.
Devamı Haber Kaynak: www.bloomberght.comSermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, "Yatırım fonları, bireysel emeklilik, tahvil gibi enstrümanlarımız aracılığıyla neredeyse Türkiye'de her haneye girdik. Artık her haneye girmeyi başardığımıza göre artık sermeye piyasalarının payının tüm finansal sistemde arttırılması gerekiyor" dedi.
Devamı Haber Kaynak: www.bloomberght.comPegasus Hava Taşımacığılı, piyasanın 9,78 milyon TL net kâr beklentisine karşılık, çeyreklik bazda 10,82 milyar TL net kâr elde etti.
Devamı Haber Kaynak: www.bloomberght.comİflas eden kripto para borsası FTX, Binance ve eski üst yöneticisi (CEO) Changpeng Zhao'ya "hileli hisse senedi anlaşması yapıldığı" iddiasıyla yaklaşık 1,8 milyar dolarlık dava açtı.
Devamı Haber Kaynak: www.bloomberght.comKripto piyasasının en büyük varlığı Bitcoin yüzde 5 yükselişle 84 bin dolar seviyesine ulaşarak rekor tazeledi.
Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo) verilerine göre, Almanya'da şirketlerin sipariş eksikliği 2009'dan beri en yüksek seviyeye çıktı. Ekim'de şirketlerin yüzde 41,5'i sipariş eksikliği bildirdi. Bu veri Temmuz'daki son ankete kıyasla 2,1 puan daha fazla.
Eurowings, Swiss, Brussels ve Austrian Airlines'ın sahibi olan Lufthansa Grubu'nun, Orta Doğu'daki gelişmeler nedeniyle Tel Aviv'e uçuş iptallerinin süresini 31 Aralık'a kadar uzattığı bildirildi.
Devamı Haber Kaynak: www.bloomberght.comCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile görüşmesinde, İslam İşbirliği Teşkilatının İsrail saldırganlığını durdurmak için alacağı karar ve atacağı adımların önemli olduğunu belirtti.
Devamı Haber Kaynak: www.bloomberght.comAzerbaycan'ın başkenti Bakü'de başlayan Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 29. Taraflar Konferansı'nın (COP29) ilk gününde, küresel ısınmada gelinen "kritik" seviyeye dikkati çekildi.
Devamı Haber Kaynak: www.bloomberght.comHazine ve Maliye Bakanlığı iki tahvil ihalesiyle toplam 31,1 milyar lira borçlandı.
Devamı Haber Kaynak: www.bloomberght.comSON YAZILAR
YENİ ÜYELİK
PİYASALARI ÇOK DAHA KOLAY TAKİP EDİN, ÜYE OLMANIN AVANTAJLARINDAN FAYDALANIN.