Almanya’da yıllık enflasyon, Kasım ayında yeniden yüzde 2,2'ye ulaştı. Piyasalardaki beklenti, enflasyonun Kasım'da yüzde 2,3'ye ulaşması yönündeydi.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), kamuoyunda gündeme getirilen hususlar dikkate alınarak, Çayırhan Termik Santrali ve santrale kömür temin eden maden sahalarının özelleştirme ihalesinde son teklif verme tarihinin 4 Mart 2025'e uzatıldığını duyurdu.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre, bankacılık sektörünün toplam kredi hacmi, 22 Kasım haftasında 70 milyar 790 milyon lira artarken tüketici kredi büyümesi 25 milyar 850 milyon lira artarak Temmuz 2023'ten beri en yüksek seviyesine çıktı.
Devamı Haber Kaynak: www.bloomberght.comFransa'da büyümekte olan siyasi kaos, ülkenin borçlanma maliyetlerini ilk kez Yunanistan tahvil faizleri ile aynı seviyeye çıkardı
Devamı Haber Kaynak: www.bloomberght.comAvrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso Bloomberg HT'ye "Yatırımlarımızın yüzde 50’si yeşil enerji ile alakalı" dedi.
Devamı Haber Kaynak: www.bloomberght.comFransa Maliye Bakanı Antoine Armand, bütçenin kabul edilmesi konusunda siyasileri uyararak, aksi takdirde ülkenin kredi notunun düşürülebileceğini, bunun da kaos getireceğini söyledi.
Devamı Haber Kaynak: www.bloomberght.comYurt dışı yerleşikler 22 Kasım haftasında hem hisse hem de tahvilde satış yaptı. 814 milyon dolarlık tahvil satan yapancı yatırımcının hisse satışı da 272 milyon doları aştı.
Kur Korumalı Türk lirası Mevduat ve Katılma Hesapları (KKM) geçen hafta 26 milyar 246 milyon lira azalarak 1 trilyon 223 milyar 999 milyon liraya düştü.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 22 Kasım haftasında bir önceki haftaya göre 45 milyon dolar azalışla 156 milyar 639 milyon dolara geriledi.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), öncü göstergelerin bir önceki aya benzer şekilde, Kasım ayında da tüketici enflasyonu üzerinde gıda fiyatlarının etkisinin öne çıkacağına işaret ettiğini açıkladı.
Devamı Haber Kaynak: www.bloomberght.comSON YAZILAR
YENİ ÜYELİK
PİYASALARI ÇOK DAHA KOLAY TAKİP EDİN, ÜYE OLMANIN AVANTAJLARINDAN FAYDALANIN.