Wall Street Journal (WSJ) gazetesi Deutsche Bank 'ın ABD'deki faaliyetlerinin ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından geçen yıl "sorunlu" olarak nitelendiğini bildirdi.
Konu hakkında bilgi sahibi kaynaklara dayandırılan haberde Fed'in yaptığı bu değerlendirmenin daha önce kamuya açıklanmadığı ifade edildi.
Haber üzerine hisseleri yüzde 5'in üzerinde geri
Hazine Müsteşarlığı Haziran – Ağustos 2018 döneminde yapılması öngörülen kesinleşmiş iç borç itfalarına ilişkin tablo yayımladı.
Buna göre, Hazine ağustos ayında 10,7 milyar TL iç borçlanma gerçekleştirmeyi planladığını duyurdu.
Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Haziran ayında toplam 14,3
ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross Avrupa Birliği (AB), Kanada ve Meksika'ya karşı çelik ve alüminyum ithalatında yüksek gümrük vergilerinin bu gece yarısından itibaren yürürlüğe gireceğini duyurdu.
Ross, bundan böyle AB, Kanada ve Meksika'dan ithal edilen çeliğe yüzde 25, alüminyuma yüzde 10 vergi uygulanacağını belirtti.
ABD'nin en yakın
Dow Jones Sanayi Endeksi 94,72 puan (yüzde 0,38) düşüşle 24.573,06 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi 5,63 puan (yüzde 0,21) azalışla 2.718,38 puana geriledi. Nasdaq Teknoloji Endeksi ise 2,29 puan (yüzde 0,03) artışla 7.464,74 puana yükseldi.
Devamı Haber Kaynak: uzmanpara.milliyet.com.trNisan ayında harcamalar 2. ayda da yükselerek ekonominin ilkbaharda toparlandığına işaret etti. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) favori enflasyon göstergesi olan PCE ise değişmeyerek %2'de kaldı.
Bugünkü verilere göre kişisel gelirler nisanda %0.3, harcamalar %0.6 arttı. Beklenti gelirlerde %0.3, harcamalarda %0.4 artıştı. PCE nisanda beklentiye paralel aylık %0.2, yıllık bazda değişmeyerek %2 arttı.
ABD Çalışma Bakanlığı haftalık işsizlik maaşı istatistiklerini yayımladı.
26 Mayıs'ta sona eren haftada işsizlik maaşı başvuruları 13 bin düşüşle 221 bin olarak gerçekleşti. Piyasalarda beklenti başvuruların 9 bin düşüşle 225 bin olacağı yönündeydi.
Geçen haftanın başvuruları 234 binden revize edilmeden bırakıldı.
ABD'de kişisel gelirler Nisan'da %0.3, harcamalar %0.6 arttı.
Beklenti gelirlerde %0.3, harcamalarda % 0.4 artıştı.
Ayrıntılar geliyor...
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistikleri yayımlandı.
Buna göre, bankacılık sektöründeki toplam mevduat (bankalararası dahil) 25 Mayıs ile biten haftada 51 milyar 764 milyon 81 bin lira arttı. Söz konusu haftada 1 trilyon 978 milyar 806 milyon 361 bin liraya çıkan bankacılık sektörü toplam mevduatında bir önceki haftaya gö
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) haftalık bültenine göre, sektörün kredi hacmi 25 Mayıs ile biten haftada 51 milyar 89 milyon lira arttı. Söz konusu dönemde toplam kredi hacmi 2 trilyon 366 milyar 419 milyon liradan 2 trilyon 417 milyar 508 milyon liraya çıktı.
Bu dönemde mali kesime verilen kredilerin toplamı 71 milyar 87 milyon lira, mali kesim
İngiliz yayın kurumu BBC'ye değerlendirmede bulunan Stace, ABD’nin daha önce Çin’e yönelik uygulamayı planladığı korumacı tedbirlerin şimdi Avrupa Birliği’ne (AB) karşı uygulanmaya çalışıldığını söyledi.
ABD ve AB arasında konuya ilişkin devam eden müzakerelere değinen Stace, "Avrupa Birliği liderlerinin kafasına silah doğrultulmuş durumda.” dedi.
 
SON YAZILAR
YENİ ÜYELİK
PİYASALARI ÇOK DAHA KOLAY TAKİP EDİN, ÜYE OLMANIN AVANTAJLARINDAN FAYDALANIN.