Şirket, Suudi Arabistan Menkul Kıymetler Borsası'na (Tadawul) yaptığı  açıklamada, 2018'de net kârın 5,738 milyar dolara ulaştığını kaydetti.
Açıklamada, 2019'daki net kârda ise bir önceki yıla göre yüzde 73,8  düşüş kaydedildiği ve bu rakamın 1,5 milyar dolarda kaldığı belirtildi.
Hisselerinin çoğunluğu dünya devi Saudi Aramco'ya ait olan şirketin  kâr oranlarındaki

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 688,48 puan artarak 120.490,11 puana  çıkarken, toplam işlem hacmi 5,1 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.
İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 0,18 ve holding endeksi yüzde 0,53  değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 2,26 ile  iletişim, en çok gerileyen is

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu verilerinden derlediği  bilgiye göre, tüketici ve üreticilerin genel ekonomik duruma ilişkin  değerlendirme, beklenti ve eğilimlerini özetleyen bir bileşik endeks olan  ekonomik güven endeksi, 2018'in başında 105,2 seviyesinde bulunuyordu. Spekülatif kur atakları, jeopolitik gelişmeler ve küresel ticaret savaşlarının etkisiyle  gerilemeye başlayan endeks, Ekim 2018'de 75,2 seviyesine kada

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

British Airways açıklamasında, "Bu aksaklıktan dolayı müşterilerimizden özür dileriz; ancak, müşterilerimizin ve mürettebatımızın güvenliği her zaman önceliğimizdir. İlerleyen günlerde Çin'e seyahat edecek olan müşterilerimiz BA.com internet sitemizden daha fazla bilgi edinebilirler" denildi.
British Airways'in Çin'e uçuşlarını durdurduğunu açıklamasının ardından, şirketin interne

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu, AA muhabirine, tasarruf için altın alanların bazı detaylara  dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.
Altının uluslararası piyasalarda veya ekonomide zaman zaman yaşanan  olumsuzluklar nedeniyle en güvenli tasarruf aracı olduğunu ifade eden Çavuşculu,  gelecek yıllarda da bu ürünün en değerli emtia olma özelliğini sürdüreceğini kaydetti.

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

Global bir sorun haline gelen ve bugüne kadar 15'ten fazla ülkeye yayılan koronavirüs ile ilgili gelişmeler gündemin odağında bulunmaya devam ederken, Son durumda Çin'de yeni tip koronavirüs nedeniyle can kaybı 132'ye, salgından etkilenen kişi sayısı da 5 bin 974'e yükseldi.
Virüsün küresel ekonomiye yansımalarına yönelik endişelerin giderek arttığına işaret eden analistler, buna karşın salgının ekonomik boyu

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

Gram altın, dün, altının ons fiyatı ve dolar kurundaki düşüşe paralel değer kaybederek günü önceki kapanışın yüzde 0,9 altında 299,7 liradan tamamladı.
Bugüne yükselişle başlayan altının gram fiyatı, saat 10.50 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 299,9 liradan işlem görüyor.
Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 492 lira, Cumhuriyet altını da 2.010 liradan satıl

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

Dün 59,38 dolara kadar çıkan Brent petrolün varil fiyatı günü 59,30  dolardan tamamladı. Brent petrolün varili saat 09.15 itibarıyla kapanışa göre  yüzde 0,29 artışla 59,47 dolardan işlem gördü. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü  (WTI) ham petrolün varili 54,08 dolardan alıcı buldu.
Amerikan Petrol Enstitüsünün (API) tahminlerine göre, ABD'de ticari  ham petrol stoklarını

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

Ekonomik güven endeksi 2019 Aralık ayında 96,5 iken, 2020 Ocak ayında %0,6 oranında artarak 97,1 değerine yükseldi. Ekonomik güven endeksindeki artış, tüketici, hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endekslerindeki artışlardan kaynaklandı.
Tüketici güven endeksi bir önceki aya göre Ocak ayında %0,1 oranında artarak 58,8 değerini, hizmet sektörü güven endeksi %2,2 oranında artarak 95,2 değerini, perak

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) "2019 Kasım Ayı Elektrik  Piyasası Raporu"na göre, lisanslı elektrik üretiminin yaklaşık yüzde 25,67'si ithal kömür, yüzde 24,04'ü doğal gaz, yüzde 17,47'si linyit, yüzde 16,10'u ise  barajlı hidroelektrik santrallerinden karşılandı.
Bu kaynakları sırasıyla rüzgar, jeotermal, akarsu, taş kömürü, biyokütle, asfaltit, fuel-oil

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

YENİ ÜYELİK

  PİYASALARI ÇOK DAHA KOLAY TAKİP EDİN, ÜYE OLMANIN AVANTAJLARINDAN FAYDALANIN.

PİYASA ÖZETİ

Bizi Takip Edin

  Sosyal medya hesaplarımızı takip edin. Güncel finansal gelişmelerden haberdar olun.