AA muhabirinin Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'ndan aldığı bilgiye göre, Ankara ve İzmir'de ortalama 5,06 liradan satılan benzinin litre fiyatı 5,26 lira olacak.
Benzinin litresi İstanbul'da 4,99 liradan 5,19 liraya yükselecek.
AKARYAKIT FİYATLARININ HESAPLANMASI
Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki  işlenmiş ürün fiyatlarının ortala

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, başkent Moskova’da video konferans yoluyla düzenlediği basın toplantısında, Rus ekonomisindeki son gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu.
Rusya’da enflasyonun beklendiği gibi yükselmeye başladığına işaret  eden Nabiullina, “Ancak yıllık enflasyon hala yüzde 4’ün altında. Mart ayında  yaşanan yükseliş geçici olacak. Fiyat artışlarındaki süreci yakından takip&

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

TCMB'nin bankaların 2020'nin birinci çeyreğine ilişkin değerlendirmeleri ve ikinci çeyreğine dair beklentilerini içeren Banka Kredileri Eğilim Anketinin sonuç ve değerlendirmesi yayımlandı.
Ankete ilişkin yapılan değerlendirmede, bankaların, 2020'nin ilk çeyreğinde, bankaların işletmelere kullandırdıkları krediler ile diğer bireysel krediler için uyguladıkları standartları gevşettiği, konut ve taşıt kredilerine  uyguladıkl

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

Şirket geçen ayki açıklamasında Avrupa'da üretime birkaç hafta ara vereceğini ifade etmiş, ancak tarih belirtmemişti.
Ford Otosan da Salı günü yaptığı açıklamada, Covid-19 etkilerini azaltmaya yönelik alınan önlemler kapsamında, Kocaeli ve Eskişehir fabrikalarında 6 Nisan'a kadar verdiği üretim arasını 13 Nisan'a uzattığını duyurdu.
Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan a&cced

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

Çin'in resmi Merkez Bankası olan PBOC'nin Başkan Yardımcısı, Covid-19 pandemisinin ekonomi üzerinde oluşturduğu olumsuz etkilerin, 2008 krizinde yaşananların üzerine çıkmadığının altını çizdi.
Çin Halk Bankası (PBOC) Başkan Yardımcısı Liu Guoqiang, bununla birlikte Covid-19 pandemisinin küresel ekonomi üzerindeki olası etkilerinin boyutlarını bu aşamada kestirmenin zor olduğunu vurguladı.
PBOC, küç&

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

Dünya genelinde en yaygın referans fiyatı olarak kullanılan ham petrol  türü Brent'in varil fiyatı, dünü 25,96 dolardan kapamasının ardından bugün  13.50'de 28,58 dolardan işlem görürken, günlük artışı yüzde 10,1 oldu.
ABD'nin Batı Teksas (WTI) tipi ham petrolü ise dünü 24,49 dolardan  tamamlamasının ardından bugün aynı saatte 26,23 dolar seviyesine çıkarak, günlü

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, video konferans yöntemiyle yapılan toplantıya, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Nail Olpak, Türkiye Odalar ve Borsalar  Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları  Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Abdurrahman Kaan, Türk Sanayicileri ve İş İ

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

Güne yatay başlamasının ardından ilerleyen saatlerde hafif yükseliş eğilimi gösteren BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 147,93 puan artarken, toplam işlem hacmi 3,6 milyar lira düzeyinde  gerçekleşti.
Analistler, yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınına ilişkin haber akışının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olmaya devam ettiğini belirterek, küresel pay piyasalarında karışık bir sey

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

UİB'den yapılan açıklamaya göre, birliğin 12 aylık dönemdeki ihracat  tutarı 30 milyar 985 milyon dolar olarak gerçekleşti.
Martta 1,8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliğinin (OİB) geriye dönük 12 aylık performansı ise  26,4 milyar dolar olarak açıklandı.
Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği de (UTİB), Mart ayında 85,2 milyon dolarlık i

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, NTV'de konuk olduğu programda, Kovid-19 ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmaları anlattı.
Kovid-19'a yönelik aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları konusunda bakanlığın bağlı kuruluşu TÜBİTAK koordinasyonunda çalışmalar yürütüldüğünü anlatan Varank, şu bilgileri paylaştı:
"24 üniversite, 8 kamu Ar-Ge birimi, 8 öze

Devamı Haber Kaynak: uzmanparam.milliyet.com.tr

YENİ ÜYELİK

  PİYASALARI ÇOK DAHA KOLAY TAKİP EDİN, ÜYE OLMANIN AVANTAJLARINDAN FAYDALANIN.

PİYASA ÖZETİ

Bizi Takip Edin

  Sosyal medya hesaplarımızı takip edin. Güncel finansal gelişmelerden haberdar olun.