3000 Karakter
Görsel Yükle

ons Ons yükselmesi için S&P 500 yükselmesi lazım paralel gidiyorlar şuan en ufak artış yükseliş bile yansıyor

Tümü (3) 1 Kişi 1 Kişi
3000 Karakter
Görsel Yükle
  • ons @Cagriunwer Estağfurullah onuda şöyle arzedeyim. SP 500 yükseliyor çünkü dev amerikan firmaları kendi şirket hisselerinin değer kaybetmemesi için borsadaki kağıtlarına destek atıyorlar. Amerikan Hükümetide destekliyor. Amerikan firmalarının batmaması onlar için çok önemli, doların tetiklenmesi ise karşı mb lerin dolar bazlı borçlu olması ve bu kötü süreci atlatmak için durmakta olan ekonomilerini canlandırmak için piyasaya fazlaca kendi paralarından basmaları doları diğer paralara karşı güçlendiriyor. Ons ise yine mb lerin tonlarca fiziki altın alımı yaparak piyasada talebi olan altını azaltmaları sonucu ortaya çıkan bir durum. Herkes önünü göremediği böyle bir süreçte değerini asla kaybetmeyecek altına yatırım yapmak istediği için altın talebi normal seyrin 3 katı, şu anda hemen hemen herşey yükseliyor zaten. Sorun tl. De aslında, bunun arkası enflasyon ve faizlerin kaçınılmaz olarak artması olacak.

  • ons @vatansever-bayrak Söylediğin doğrudur kardeşim ben profesyonel bir yatırımcı değilim iki haftadır gözlemim ne zaman sp 500 sert bir yükseliş yapsa altın resmen uçtu açılış ve kapanış saatlerin tüm hareketleri altının ons ile paralel olarak gördüm kimseye bir tavsiye vermiyorum burdan belki tesadüftür. Herkese bol kazançlar.

  • ons @Cagriunwer Sp 500 ile onsun en ufak alakası yok kardeş. S&P 500 veya Standard & Poor's 500 endeksi, halka açık en büyük 500 ABD şirketinin pazar kapitalizasyon ağırlıklı bir endeksidir. 23 trilyon dolarlık hacimli amerikan kapitalinin genel görünümünü belirler sadece doları tetikler. Ons ise altın fiyatlarının piyasalardaki arz ve talep ilişkisine göre belirlenir. Örneğin savaş veyahut ekonomik kriz ortamlarında piyasalar daha belirsiz bir hal aldığından altını güvenli bir yatırım aracı olarak gören yatırımcılar altına yönelir ve talep artar. Onsun artışıda bu şekilde olur. Ons ve SP500 endeksi kolerasyon olarak birbirine genellikle zıttır.


YENİ ÜYELİK

  PİYASALARI ÇOK DAHA KOLAY TAKİP EDİN, ÜYE OLMANIN AVANTAJLARINDAN FAYDALANIN.

PİYASA ÖZETİ

Bizi Takip Edin

  Sosyal medya hesaplarımızı takip edin. Güncel finansal gelişmelerden haberdar olun.

Yorum Yaz