3000 Karakter
Görsel Yükle

USD Üç kamu bankasının sıfır otomobil alacaklara sağladığı düşük faizli kredi kampanyasında flaş bir gelişme yaşandı. Kamu bankaları, kredi kampanyasının şartlarına aykırı hareket eden Fiat, Renault, Toyota, Honda, Hyundai ve Ford markalarının kredi kampanyası kapsamından çıkarıldığını açıkladı. Alıntı

Tümü (24) 18 Kişi 1 Kişi
3000 Karakter
Görsel Yükle
  • USD @osmancantamgaz Keşke ceza ile çözülse :) Neyse Osman amca parti kur oy vereyim diyeyim tatlıya bağlayalım. Benim çözüm yolum çocukları dürüst, ahlaklı, Allah'ı seven aynı zamandan ondan korkan biri olarak yetiştirmek. Umarım birileri çözüm yolunu bir an önce bulur. Benim çözüm yolu kısa vadeli değil malum. :D

  • USD @ilgisiz_biri degil bizimki gibi yedigi nanenin haddi hesabi olmayan kitlelerde cezayi bir degil 10 yapicaksin. akil tutulmasinin da otesinde islerin dondugu boyle bir yerde sizin dediginizi ummak cocukca bir hayaldir. caydiriciligi olup kurala uyan kendini keriz gibi hissetmesin o bile kafi. varsin dolambacli yollarin hepsiji donebilen sistemi kandirsin, sakizcinin kafasi basmayan adamin bile kandirmasindan iyidir.

  • USD @osmancantamgaz Kişinin kendini düzeltmeden toplumun düzenin değişmesini beklemek hele hele sadece kanunlar yoluyla bunun olmasını beklemek komik değil mi? Çok beğendiğimiz Alman vergi sistemini vaktiyle 900 000 mark dolandıran biriyle tanıştım. :) istediğin kadar yasa koy. Yasal boşluklar her zaman bulunur. Yeter ki boşluk ara. Bana çözüm getirebilir misin? Bizim ülkede herkes sorunları görüyor. Herkes siyasetten ekonomiden spordan anlıyor:) ama ne hikmetse siyasiler hep aynı. Adamların partileri değişiyor, ama parti içindeki isimler aynı. Madem bu kadar iyi biliyoruz neden yeni yüzler siyasete girmiyor? Madem siyasiler ahlaksız neden ahlaklı insanlar siyasete girip birşeyleri düzeltmeye çalışmıyor? Sorunların çözümü için çözüm üretemiyorsak ancak sorunun bir parçası oluyoruz. Varsa güzel bir çözümün, seve seve dinlerim :)

  • USD @jumanji Bu ülkenin siyasi tarihini de, politikacıların nasıl insanlar olduğunu da biliyorum. Ben zaten hiçbirini savunmuyorum. Gerçek dünyada yaşadığını düşünüyorsan sen yanılıyorsun. :) Hepimiz bu dünyada maksimum 100 sene yaşayıp da öbür tarafta sonsuz bir hayat yaşayacaksak bu dünya gerçek dünya olamaz. ;) Kazandığımız alın terimiz olan her kuruşu nereden kazandığımız nereye harcadığımızdan hesaba çekileceksek çok da şey etmeye gerek yok bence. :) Herkes kendi yaptıklarından ve yapmadıklarından sorumlu olacak.

  • USD @ilgisiz_biri dostum devlet ve toplum isi Allah rizasi icin, merhamet icin yapilmaz. herkesin hakki korunsun diye yasalar olur cezalar olur oduller olur. bunu da biz degil sectigimiz milletvekilleri ve ustleri duzenler. 100 kisilil kabile toplulugu degiliz 85 milyonu asmis farkli uluslarin yeraldigi bir topluluguz artik. acik kapi birakirsan giren cok olur ki bu saydigin kul hakki vs gibi srylerin mislisinin nerde yapildigi belli:) ondan benim umudum yok ama senin dedigin gibi kendinize bakin mantigi da cok komik acikcasi. cok sesli soyleme dunya duzeni duyar alir fikrini falan dert olmayalim onlarin da basina:)

  • USD @osmancantamgaz Sosyal devlet şöyle olur böyle olur hikayesini bir kenara bırakın :) sosyal devletin vatandaşı nasıl olmalı ondan niye bahsedilmiyor. Allah korkusu yok kimsede, kul hakkı yemekten korkan yok. Sonra devlet çözsün bu işi. :) İnsan kendini düzeltecek önce. Herkes kapısının önünü süpürürse dünya tertemiz olur.

  • USD @jumanji Senin doğuda kaldığın, askerlik yaptığın süreden daha uzun süre doğuda kaldım emin ol. Burada patlayıcı tarifi vermeye gerek yok. Millete yol gösterme :D Dış ülkelerde vergi denetimi daha yüksek. Burada olanları söyleyim. Yaklaşık 3 yıl önce demir çelik fiyatlarını fahiş bir şekilde yükselten bir firma hızlı bir şekilde vergi denetimine tabi tutuldu. Vergi borcu+gecikme zamları+malların fiyatlarını fahiş bir şekilde yükselttiği için 10milyon TL ceza kesildi. Bu zat-ı muhterem bir gecede fabrikasındaki 150 tır dolusu malı kaçırdı. Şirketi elden çıkardı. Piyasaya 100 milyon TL borç taktı, maaş tazminat ödemeden çıkardığı işçiler de bacası. Vergi denetimini sıkınca Ülker şirketin genel merkezini ingiltereye taşıdı. Bunlar bilinenler daha bilinmeyen niceleri var. Devlet malını çarçur eden varsa bunun hesabını günü gelince ödeyecek. 80milyon insanla tek tek hesaplaşacak. Göz göre göre vergi kaçıranlar da aynı şekilde. Çok sevdiğim bir söz geldi aklıma :) YAŞASIN ZALİMLER İÇİN CEHENNEM :)

  • USD @ilgisiz_biri dediklerinin hicbirini yapmiyorum kaldiki bunu yapanlari bulip cezalandirmasi gereken de ben degilim. bunlar optimal kosullarda yapilsa bile verginin dusecegini beklemek hayal. ev alirken yuzde 4 tapu harci arti jdvsi kimde var? ustune emlakcinin yuzde 2 3 arti kdvsini de kat al sana puskullu belam her ay maastan kuruus kurusuna kesilenlerden bahsetmiyorum bile. toplumda firsatci her zaman olur bunlara ortam vermeyip cezalandirmasi gerken kisi yone devlettir. ancak suanki tutum genel manada dogru isnyapani cezalandirmak seklinde her alanda. tasarruf yaparsin krediyi caziplestirir, alisveris yapim dersin her gun yeni vergiler cikar, enflasyon dersin uyduruk rakamlarla dusuk hesaplanip maasin gunden gune erir bunlarin sosyal devlette izahi yoktur

  • USD @jumanji Bilmiyorsan belirteyim Dahi!! Gübre taşımacılığı için FBİ dan izin almasının nedeni vergi değil suni gübrenin patlayıcı yapımında kullanılması. Vergi konusuna dönecek olursak biz devleti suçlamaya bayılıyoruz devlet toplamıyor, toplayamıyor diye. Çevremizde vergi kaçıranları şikayet ediyor muyuz? Hayır. Bir ürün alırken fiş almayım nakit ödeyim 50lira aşağı olsun diyor muyuz? Evet. Ev araba alıp satarken vergi düşük çıksın diye bedelini düşük gösteriyor muyuz? Evet. Ev kiralarken gelir vergisi az çıksın diye kontrat'a düşük beyan ediyor muyuz? Evet. İşçinin maaşını öderken kesinti az olsun diye maaşının bir kısmını elden ödüyor muyuz? Evet Bunların arasında neredeyse her vatandaşın yaptığı şeyler bulabilirsin. Daha vergi kaçırmanın, devleti dolandırmanın, kul hakkı yemenin ne yolları var. Bir de devlete kabahat bulmaya gerek yok. Bizler devletten vergi kaçırmasak devletin kasası dolu olur. Bu kadar yüksek vergilere gerek kalmaz. Avukat sarraf memur kadar vergi ödemiyor :)

  • USD @osmancantamgaz güzel kardeşim sen yazdıklarımı anlamamışsın ben ötv savunmuyorum tabiki vergi olsun O parayla vatana güzel şeyler yapılsın ama 100 binlik arabaya 200 verip bunu eleştirmiyor kızmıyorsunuz da galerici 202 yapmış arabayı diye kıyamet kopuyor . Bende bunu anlamıyorum diye söylüyorum yoksa galeri 2.eli sıfırdan fazla tabiki yapmasin.. ama asıl eleştiri ötv nin çok fazla olması iken almanya da 10 asgari ücretle sıfır araba alırken ki onlarsa vergi veriyor biz niye alamıyoruz. vergi ülkesi olmamızın sebebi nedir ? hadi vergi aliyrosun almanyanın en küçük köyüne tren giderken karşılığı alınırken köyündeki okulunda havuz spor salonu ike eşitlik sağlarken bizde ne oluyor. benim olayım asıl meselelere dikakt çekmek yoksa şuan çıkıp eflasyon var herşey pahalı eleştirmem çünkü asıl problem bunun böyle nasıl olduğu.. malesef avrupa veya başka ülkeler kökten sorun çözerken biz hep basit şeyleri eleştirerek vakit kaybediyoruz. .


YENİ ÜYELİK

  PİYASALARI ÇOK DAHA KOLAY TAKİP EDİN, ÜYE OLMANIN AVANTAJLARINDAN FAYDALANIN.

PİYASA ÖZETİ

Bizi Takip Edin

  Sosyal medya hesaplarımızı takip edin. Güncel finansal gelişmelerden haberdar olun.

Yorum Yaz