3000 Karakter
Görsel Yükle

USD Gerizekalıya anlatır gibi anlatacağım! Türkiye Dünyanın 36'ıncı büyük topragıdır. Dünyada Türkiye'den büyük 35 ülke daha vardır. Nüfus büyüklüğünde 18'inci sıradadır. G20'nin 18'inci büyük ekonomisidir.Önünde kendisinden büyük 17 nüfusa ve 17 büyük ekonomiye sahip ülkeler vardır. Türkiye Dünyanın en büyük 7'inci tarım ülkesidir. Avrupa tarımında 1'inci sıradadır. Şimdi buraya kadar anlaşıldı mı? Tamam! Türkiye'de 2002 de 66 milyon kişiydi.Ülkeyi 12 milyon turist ziyaret edip 4,5 milyar dolarlık tarımsal ihracat yapıyorken de aynı tarım arazilerine sahipti 2002'de ülkede hiç mülteci yoktu. Gelelim günümüze; 2002'ye göre 19 milyon kişi arttık ve 85 milyon kişiye ulaştık.2019 da gelen 50 milyon turist, geçen sene pandemiden dolayı azalsa da, 35 milyon oldu. Geçen sene ülkemiz 30 milyar dolar tarımsal ihracat yaptı! Ve bu ülkede bugün 5 milyon mülteci yaşıyor! Toparlayalım; Türkiye 85 milyon nüfusu, 50 milyon turisti, 5 milyon mülteciyi doyurup üstüne 30 milyar ihracat yapan ülkedir.

Tümü (5) 20 Kişi 45 Kişi
3000 Karakter
Görsel Yükle
  • USD @RahimKARA Sizin anlattığınız ülke genel yapısı itibari ile Çin. Erdoğan da çini örnek aldıklarını söyledi yüksek kurla ihracat yapacağız dedi ancak biz Çin değiliz. Enerji ithalatı yapmıyoruz sadece temel gıdaları da alıyoruz ve 20 yıldır hala hammadde ihraç ediyoruz işleme veya teknolojiye dönüştürme yeteneğimizi geliştiremedik. Görünürde Çin ama gerçekte maalesef ki dışa bağımlı bir Türkiyeyiz. Özelleştirmeler de bu noktada darbe vurmaya devam ediyor. Elektrik faturamız 7500 lira geldi dükkanımıza şimdi devletimiz açıklama yaptı 5 te 4 ünü elektrik şirketlerine biz ödüyoruz dedi ödediğimiz fatura 5 te 1 iymiş. Yani şirkete sadece benim için 37500 TL aylık para ödüyor kimden çıkıyor bu para yine senden benden çıkıyor vergilerle. Sen elektrik şirketini zengin ettikten sonra o kadar barajı boşuna kuruyorsun. 20 yılda enerji sorununu çözemeyen bi biz varız . Diyceksiniz ki yüzlerce ülke var hayır ! Türkiye Afrika değildir Türkiye muasır bir medeniyettir. Yapılması gerekirdi bunların yapılmadı.

  • USD @Wolf_WallStreet Yapılan o açığın enerji ihtiyacı için olduğunu sen de biliyorsun. 2002'de 272 baraj varken şuan 750'den fazla olduğunu, dünyanın en büyük güneş santrallerinin yapıldığını, ilk defa bir nükleer santral kurulmakta olduğunu, kendi rüzgar türbininlerimizle elektriğin bir kısmını ürettiğimizi biliyorsun. Ancak doğalgazın uluslararası piyasada dolar bazında artması bizim de elektiriğin %36'sını buradan üretmemiz, bir yıl önce kurak sezondan dolayı HES'lerin yetersiz kalması, tüm ülkeleri etkileyen bir kriz olması.... Bütün bunları üst üste koyunca üretimimiz artmış ancak tüketimimiz de üretimimiz kadar artmış. tüketimin artmasının 2 sebebi var. 1.si artık tarım toplumu değil sanayi toplumu olmaya başladık sanayide çok enerji ihtiyacı oluyor. 2.si gelişen teknoloji ile pek çok alet elektirikli oldu eskiden bir oda sobayla ısınırken şu an tüm odalar ısınıyor çocuklar ve aile tüm alanı ve pek çok elektirikli cihazla kullanıyor.

  • USD @RahimKARA İhracat değerlerini TL nin para değeriyle değerlendirirseniz yapılan ihracatın artmadığını aksine azaldığını görebilirsiniz. Ayrıca Ocak ayı cari açığına bakarsanız 10 milyar dolar açık verdiğimizi yine görebilirsiniz. O zaman sizin mantığınızla şöyle bir değerlendirme yapabilir karşıt görüşten bir insan : 2002 tarım ihracatımızın 2 katı kadar cari açığa sahibiz. “ sağlıklı bir bilgi verecekseniz tüm yönleriyle ele almanızı tavsiye eder İyi yatırımlar dilerim.

  • USD @0nSeqiz Ayrıca sokayım senin beynine denmez evladım. Git anana sor. Ayıp şeyler bunlar.

  • USD @0nSeqiz Ne gördün ki! Vasfın var mı? Mesleğin ne başarın ne? Aaba tamircisi olsan 1 saatte bin TL kazanırsın bu ülkede. Hangi baltaya sap oldun da konuşuyorsun. Berber olsan günde 10-20 kişi tıraş etsen yolunu bulursun. Terzi olsan ütü yapsan yeter. Baklava açsan baklava satsan ayda 20 bin cepte. Ne vasfın var senin. Ne becerin var? Kes. Geçmişi gören biziz yaşayan bizdik.


YENİ ÜYELİK

  PİYASALARI ÇOK DAHA KOLAY TAKİP EDİN, ÜYE OLMANIN AVANTAJLARINDAN FAYDALANIN.

PİYASA ÖZETİ

Bizi Takip Edin

  Sosyal medya hesaplarımızı takip edin. Güncel finansal gelişmelerden haberdar olun.

Yorum Yaz