3000 Karakter
Görsel Yükle

USD . 

Tümü (9) 25 Kişi 4 Kişi
3000 Karakter
Görsel Yükle
  • USD @ⒷⒺⓀⓘⓇ Bence o fabrikayı siz alın. Bakın caybsezonu sonunda ne kadar kazanç elde edeceksiniz. bahwe konu fabrikalar çok atıl durumda. yeniden faaliyete geçmesi çok uğraş ve para ister. ayrica Ben fabrika kurulmasin demiyorum. ama çay başkentinde yaşıyoruz cay urununu halen daha bakkal depo gibi yerlerde teşhir ediyoruz. bireey yapıldığı zaman istemezuk dersiniz ama ilk önce siz istifade etmek istersiniz. bu sene 26 milyon dolarlık çay ihracatı yapıldı. genelde iç piyasaya satılıyordu. modern ortamlarda ürünün tanıtımını yapmak niye battı anlamadim

  • USD @¨¨Noyan Şu begeni atanlar ve bu haberi paylaşan arkadaşı kiniyorum.Özelleştirme kapsamında bir cok fabrika ,siyasetçilerin seçim fabrikası olmuştu. Her seçimde torpilli onbinlerce kisi bu yerlere sokuluyordu.hak etmedikleri milyonlarca dolar para Devlete maliyet olarak biniyordu. Anlamadığımız şey, özelleştirilen birçok fabrika kar eden ,yüksek teknoloji fabrikalar değildi.siyasetçilerin arka bahçesi olan yerler olmuştu adeta.Bir düşünün,60 milyon değeri olan bir yer 5 milyona ihale edildi. görünürde çok vahim bir tablo.Ama 40-50 milyon üretim garantisi istendi.Ama o üretim için,büyük tasarruflara rağmen 40 milyon TL borçlandı. Devletin elinde olsa idi en az 2003 -2010 yılı arasi 120 milyon TL maliyeti olacaktı.Günümüz parasi ile 1 milyar 800000 TL. Şimdi 5 milyona (4 milyon dolar simdiki para ile120 milyon tl ) aslında, fabrikayı değilde ona eş değer bir arazi satın olsa idi ,firma şu anda Türkiye de en büyük firmalar arasında yer alırdı.zan atında bırakmayın.yerli sermaye düşmanı olmayın.

  • USD @¨¨Noyan Devletimizin maliyesi çok iyi hesap kitap yapar. kimseye zırnık koklatmaz. sorun elde edilen paraların nerelere harcandigindadir. israf yapılması nedeniyle bütçe açığı oluşmaktadır. yoksa milda firması yatırdığı 5 milyon TL ile çok daha büyük kar edeceği yatırımlar yapabilirdi. o zamanki para ile.Belki şu söylenebilir. Milda firmasına acımasız davranılsa idi , beş parasız ortaya bırakılabilirdi. şimdi sürekli zarar eden bir fabrikayı ihale edip ,bakımsız bir şekilde ve eski teknoloji ile ihale edeceksin , 40-50 milyon TL üretim garantisi isteyeceksin, maliyesi tedaşı ,işçisi firmaya cokeceksin , Devletin karsilayamadigi maliyetleri firmadan isteyeceksin sonra. kinder yumurtalı sürpriz bekleyeceksin. Bu haberlere zamanında bende çok kandım. Sonra ufak bir araştırdım, Maliye teşkilatımız çok iyi çalışıyor. Avukatlarımızin çalıştığı kadar,orada calisan işçilerimiz çalışsa idi belki de bu kadar zarar etmezdi. Sesinizi çıkarmayın bence ,Devlet çok büyük maliyetlerden kurtardı.

  • USD @¨¨Noyan 2003 yılında milda mecmua isimli firmanın vermiş olduğu 5 milyon TL paranın aldığı altin ile kendisine verilen 2015 yılında 28 milyon TL aşağı yukarı aynı altına denk geliyor. Milda mecmua isimli firma ,5 milyon TL sini hiç ihaleye yatırmasa idi ,2015 yılında aynı altin miktarına sahip olabilirdi. peki girseun SEKA özelleştirme yapılmasa idi ,Devlete maliyeti ne olacaktı. Milda firmasının işçilik.maliyetlerini düşürdüğü tasarrufa gitmesine rağmen 40 milyon TL borcu çıktı. Bu süreçte Devletin elinde olsa idi en aşağı , 120 milyon TL maliyeti olacaktı.

  • USD @Gültekin. o zaman şöyle söyleyelim. 2003 yılı parasi ile 2 milyon ediyor bardak şeklindeki bina. Ayrıca girseun SEKA nin ihalesi şartlarında 5 milyon TL.haricinde 50 milyon TL üretim garantisi mevcuttu. Girseun SEKA ile kıyaslaması, alakasız miktarlar ile kiyaslama anlamına gelir. sanki SEKA fabrikası ihlale parasi ile bardak buna yapıldı gibi açma sapan bir kiyaslama ortaya çıkar.

  • USD @¨¨Noyan Bu arada SEKA 1997 de özelleştirme kapsamına alınmıştır.Turgut Özal ve Ecevit döneminde maliyetlerini karsilayamadigi için kapatılmak istenmiştir. Giresun kağıt fanbrikasi ,2003 yılında milyar firmasının en yüksek teklifi vermesi üzerine bu firmaya ihale edilmiştir.ancak şartnamede 40 milyon TL üretim şartı da vardır. firma.faaliyeti süresince 40 milyon TL işçilere, maliye ,tedas vs borçlanmis. Yani anladığım kadarıyla 40 milyon TL üretim sözü için bir 40 milyon TL borclanmak zorunda kalmış. 2013 yılında 68 milyon TL değeri olduğu kabul edilmiş. Bu tutarın 40 kusur milyonu borçlara dağıtılmış. maliyeye çoğunluğu aktarılmış.geri kalan 28 milyon TL için 2015 yılında de toki daire vereceği kararlaştırılmış. 2015 yılında dolar 3 TL. 2003 yılında verilen ihale bedeline oranlarsak 12-13 milyon TL ye denk geliyor. 2003 yılında ons altin 405 dolar , 2015 yılında 1072 dolar olmuş. 2003 yılından 2015 yılına kar dolar 2,5 kat değer kaybetmiş.

  • USD @¨¨Noyan bakın bu bardağın yapılmasına karşı çıkanlardan biri de benim. Ama bende elestirdigime pişman oldum. Bir kere bu heykel degil. Bildiğin bina. içinde vay tanıtım fuar alanı var. Rize çayının satılması için ,Rize ekonomisine çok etkisi oldu. Bu binanın çevresi de turistik anlamda geliştirildi. Bu da iyi oldu.BIraz daha caba ile Rize ekonomisine büyük katkısı olacak. SEKA nin satılmasını hiç kimse istemezdi. Ancak satıldığı zamanda doların kuruna bakarsanız, o dediğiniz tutarlar belki 20 yil önceki tutarlar. O parayla 3 yane SEKA yapılırdı. Daha sonra çok büyük bir kağıt fabrikası kuruldu diye biliyorum.

  • USD @ⒷⒺⓀⓘⓇ Bekir kardeşim, tapınak şovalyelerinin uşakları aldıkları talimat ile adım adım gidiyor... 

  • USD @¨¨Noyan 100 yıldır heykel le beslenen kitle, her gördüğünü heykel sanıyor, Çay bardağı şeklindeki BİNA yı da heykel sanmış angut


YENİ ÜYELİK

  PİYASALARI ÇOK DAHA KOLAY TAKİP EDİN, ÜYE OLMANIN AVANTAJLARINDAN FAYDALANIN.

PİYASA ÖZETİ

Bizi Takip Edin

  Sosyal medya hesaplarımızı takip edin. Güncel finansal gelişmelerden haberdar olun.

Yorum Yaz