USD / Amerikan Doları

ALIŞ 40,05
SATIŞ 40,07
FARK %11,38
Önceki Kapanış 40,04
Günün En Düşük Değeri 40,02
Günün En Yüksek Değeri 40,07

Dolar Bugunkü Beklenti ( Ne Olur ? )

%67 Artar
75 Oy
* Gün içerisinde 09:00 - 15:00 arasındaki sonuçlar

Dolar DESTEK DİRENÇ NOKTALARI

USD OTOMATİK DESTEK & DİRENÇ ALARMI
  • Destek 1 30,08
  • Destek 2 30,05
  • Direnç 1 30,12
  • Direnç 2 30,13

DOLAR BANKA KURLARI

11:30ALIŞSATIŞMakas(%)
Merkez Bankası 39,9640,03%0,18
Yapı Kredi 27,8428,83%3,54
Halkbank 27,8428,77%3,34
Denizbank 39,4640,64%2,98
VakifBank 39,6840,55%2,18
Ziraat 27,7428,70%3,46
Isbank 39,4640,64%2,98
EnPara 39,5140,61%2,78
Akbank 27,7029,00%4,69
Vakıf Katılım 18,1120,51%13,25
Enpara 39,5140,61%2,78
11:30ALIŞSATIŞMakas(%)
Sekerbank 27,8228,83%3,63
IngBank 37,2939,56%6,11
Finansbank 27,9928,55%2,00
Kuveyt Türk 27,9228,36%1,57
Garanti 28,0328,45%1,50
Teb 27,9928,57%2,10
HSBC 28,0328,45%1,50
Kuveyt SeninBankan 27,9228,36%1,57
ZiraatKatilim 24,1330,41%26,06
OdeaBank 18,5320,38%9,97
TurkiyeFinans 27,9528,49%1,97
Albaraka 27,9028,55%2,33

Dolar Yorumları

3000 Karakter
Görsel Yükle
Yorum Yaz

USD Sürekli bi çizelge paylaşan insanlar var? Çizelge döviz veya borsanın 1 saniye veya 1 milyon yıl gecmisini görsel olarak anlatmaya yarar, ordaki iniş veya çıkış aslında 1 saniye önceki geçmiş zamandır... Geleceği asla yanisatmaz....! Buradaki cizgilieri birlesitirip iner veya çıkar diyenleri komik buluyorum açıkcası.. haberleri iyi takip edin arkadaşlar MB faiz artıracak ve piyasanin suan bunu fiyatladigi aşikar.. fakat soyle düşünüyorum 126 bin TL taşıt kredisi çeken bir arkadasim var geçen hafta. 126 binliraya 24 Ayda 93 binlira faiz ödemesi gerekiyor.. kimse bu faizlerle is yapamaz.. mecburen kur artacak faizler düşecek.....

  • USD @Yrtsvn @17. Beyefendi, Kalbimi falan kırılmadı Ben MSGSU mezunu bir mimarım. Sizin tarzınız memuriyet garantici zihniyet.. ben Ticaret yapıyorum.. SaygisizLik etmemek adına cvp verme gereği duydum. Lütfen sizde işinize bakın. İyi hafta sonları

  • USD @Yrtsvn @17. Gerek yok. Ben kendimim sizde kendiniz.. ben klavyeden çok iyi analiz yaptığını düşünen veya çok iyi cümleler kurup, hayatında A noktasından B noktasına gelememiş insanlari kendi fikrine inanmaları icin tanımadan hakaret içeriğinde cümleler kuran insanlardan tavsiye almiyorum. İhtiyaç duymuyorum.

USD Zam zam gezmelere zam 

    USD 2 tane doğru tahminde bulunan adam, buradaki garabetlerin garabetliğinden dolayı 2 dakkada ünvan alıyo, oluyo hocam. Hocam aşşağı hocam yukarı. Neyin hocasısın? ne bitirdin? Eğitimin ne? Çok biliyorsun faydalısın burada işin ne? ARKADAŞLAR AÇIK VE NET PİYASA HERŞEYE GEBE, ALTTAN ALDIĞINI SANARSIN DİBİ GÖRÜR, YUKARDAN ALIRSIN TAVAN YAPAR KÂRA GEÇERSİN. BUNUN CEVABINI BURADAKİ BİLİYORUM AYAĞINA YATAN DÜMBÜK BİLEMEZ. KALDIKİ MERKEZ BANKASI KESTİREMİYOR. İNGİLİZ PARA BABALARI NE DERSE O OLUR. PARASINI VADEDE BEKLETMEK Mİ İSTEDİ ASILIR DOLARA FİYATLAR TAVAN YAPAR, MERKEZİN ELİNİ KOLUNU BAĞLAR,FAİZ ARTIRIMINA ZORLAR. DOLARMI İSTEDİ CANI, GEÇER TL YE SALAR YÖNÜ AŞŞAĞI, SENDE PANİK HAVASINA ÜÇ BUÇUK ATAR BOZARSIN, BOZDUKÇA DÜŞER AŞŞAĞI, UMMADIĞIN YERDE TOPLAR ALTTAN DÖVİZİ. DEMEM O Kİ; UZUN VADEDE ATIL DURUMDA PARASI OLAN, ZAR TUTSUN KUMARA GİRSİN. 3k 5 k DOLARI OLAN ADAM BEDAVA KALABALIK YAPIP KARIN AĞRISI ÇEKMESİN. KREDİ ÇEKİP DÖVİZ ALANLAR OLUYORMUŞ, AMAN HA AKILLI OLUN, HIRS BATIRIR.svgler

      USD Oynaklıgın, volatilitenin tavan yaptığı, banka makasların iyice arttığı geçen aydan bu yana BIST e yatırım yapmaya başladım. 1 ayda, faiz kazancının 5 katı kazandım. BIST aynı aralıkta oynamasına rağmen. Yüzlerce seçenek var. Makas on kuruş sadece. Borsa en iyi yatırım bence su an. Kağıtlar çok ucuz. Dip seviyelerde. Burada dövizi beklemektense, geçen hafta tav, yataş, Pegasus, kochl den iyi kar ettim. Haftaya, Aselsan, thy, DoCo ile giriyorum.

        USD Arkadaşlar piyasalar merkez bankasının faiz artırımı yapma ihtimalini fiyatladığı için dolar kurunda gevşeme yaşanıyor. Görünen o ki 13’üne kadar da gevşeme devam edicek. Merkezin faiz artırmayacağını düşünen ya da bu konuda risk almak isteyen arkadaşların 13 eylül ya da en azından 12 eylül akşamı elinde TL bırakacak şekilde işlem yapması makul görünmekte. Yatırım tavsiyesi değildir kişisel görüştür

          USD Merhaba ben bir sene boyunca her ay alım yaparak birikime başlayacağım şimdi alım yapılmalı mı yoksa 13 ünü mü beklenmeli. Şimdiden herkese teşekkürler

          USD Arkadaşlar ben 13 eylül olayına şöyle bakıyorum. Hükûmet zamanında faiz arttirmadigina göre şimdide arttitmasi sürpriz olur. Yine de arttirdigini düşünelim. Yatırımını faize yapan ancak ekonomik durumdan dolayı dolara geçmiş sade bir vatandaş faizlerde bir kaç puan artış oldu diye sizce TL ye geçer mi? Bu sorunun cevabina gore 13 Eylul degerlendirilebilir belki. Şu an TL geçmenin on şartı ekonomik güvenin tesis edilmesidir. Faizin artık etkisinin olacağını pek sanmıyorum. Yine de hiç bir şeyden emin olamıyoruz. Her şey olabilir.

            USD %25'ini geçemeyeceği, bu minvalde mevcut aşımlar giderilinceye kadar yeni bir işlem yapılamayacağı, bu mahiyetteki vadesi gelen işlemlerin yenilenemeyeceği, söz konusu oranın günlük olarak solo ve konsolide bazda hesaplanacağı daha önce kararlaştırılmıştır. Konu ile ilgili yapılan değerlendirme sonucunda; % 25 sınırlamasına dahil edilen işlemlerden, bankaların konsolidasyona tabi yurtdışındaki kredi kuruluşu ve finansal kuruluş niteliğini haiz ortaklıklarıyla gerçekleştirdiği işlemlerin hesaplamadan muaf tutulması uygun bulunmuştur" denildi.

              USD Bolomberg den alınmıştır 

                USD Takip eden kişilere bilgilendirme: Grafik çizimlerimi bir amatör olarak yapmaktayım. Bilgi alışverişi amacıyla paylaşıyorum. Hiç kimsenin yatırımına zarar vermek istemem. Karar sizlerindir. Hatalıysam uyarıda bulunun. Size zarar veriyorsa paylaşımlarımı da kesebilirim. Profesyonel kişilerin önerileri sonrası kendi kararlarınız ile yatırım yapın. Ben amatörce uğraşıyorum. Yanılabilirim. Sevgilerimle.

                  USD Herkese merhaba Faiz beklentisi gelebilecek faiz artirimindan daha fazla etki yapti MB artiracagi faiz bile bence bundan sonraki sűreçte dolarin artmasini engelleyemeyecek. Őnűműzdeki hafta artiş bekliyorum. Bence 6,40 seviyeleri alis icin firsat. Yinede en iyisi icinden geleni yapmak.YATIRIM TAVSIYESI DEGILDIR..

                    USD 6.63 tersteyiz bekliyoruz doları..

                      USD Bireysel fikrimdir. Dolar 5.9-6.3 arasında 1 ay git geller yapacak. Suan ki yüklenmeden dolayı kücük bir düsüs gerceklesecek. 30-50 gün sonra 6.8-7.2 arasında sabit kalacak. Türkiye istedigini yapsın malesef Amerika ile kıyaslanacak durumda değil. Şuan alıp 30-40 gün bekleyen banko %10-15 kar yakalar. Fikrimdir tavsiye değil benimseyen ona göre ciddiye alsın.

                      USD Veriler neredeyse hiçbir zaman dolarda büyük oynamalara sebep olmadı. Ne zaman ABD yaptırımı söz konusu oldu/ ne zaman TL güven veya güvensizlik verdi o zaman büyük inişler ve çıkışlar yaşandı. Eğer verilere dayanarak kısa veya orta dönemde getiri istiyorsanız anlık borsaya yönelebilirsiniz. Diğer türlü kafanız çok karışacak. YTD

                        USD Üçlü zirve ile Türkiye adımını attı. Şimdiki beklenti de Amerika’nın atacağı adımlar olacak. Önümüzdeki hafta oldukça dalgalı geçecek gibi. Pazartesiyi görmekte ve ona göre hareket etmekte fayda var.

                          USD Yatırım tavsiyesi değildir. Bilgilendirme amaçlıdır. 

                          USD faizi arrtıracaksın da ne olacak 700 puan artırdı diyelim sonra ne olacak en fazla bir yada iki hafta kurlar geri gelecek sonra hop yine 7 'ler ee faiZ 25 puan üretim sıfırlanacak enflasyon zirve ülke iflas üstüne iflas en azından kurdan çekelim belirli bir yere kadar

                            USD Dursun kenarda yazın bir yere pazartesi sabah 7 8 gibi dolar yükselecek sonra perşembeye kadar ufak ufak düşecek ardından perşembe MB faiz arttırirsa yine düşmeye devam edecek ama yok faiz değiştirmezse o zaman dolar yükselecek hadi hayırlısı olsun herkese iyi haftasonlari...

                              USD ABD verileri beklenin aksine dusuk gelecek buda doların zayıflamasına sebep olabilir haftaya faiz artırımı olacak piyasa dün itibari ile faiz artırımı fiyatladı halen görüntü güçlü dolar yukarı yönlü hamle yapmaya çalışacak diye düşünüyorum benim şahsi fikrim tavsiye niteliğinde değildir.

                              • USD @102030 Rakam vermek çok doğru olmaz benim şahsi görüşüm ,piyasa faiz artışı bekliyor eğer faiz artışı beklendiği gibi olursa çoğunluk dolar riskine girmek yerine mevduata ve başka yatırım aracına yönlenir riski olmayan kesin kazanç mantıklı gelebilir sonuçta dolar artması ülkemiz icin iyi değil faiz artışı hiç iyi değil nerden bakarsan bak olan yine çalışan kesime ve borcu cok olan şirketlere olacak en sonunda kaybeden ülke olarak biz olacağız.

                              • USD @SlhEfe Ayin 13 üne kadar kaçı görür acaba. En yükse

                              USD Arkadaşlar ekonomik savaşlar daha yeni kızışıyor dolar 15-20 kuruş düştü diye dibe mi gidecek sanıyorsunuz. Geçen merkez bankası toplantısı öncesindeki aynı hareketini yapıyor. Merkez bankası faiz arttırmayacak. ayrıca yanımızda savaş devam ediyor. Amerika yaptırımları arttırıyor esas kıyamet ekim kasım ve 2018 sonunda. Dolardaki yükseklik henüz TÜFE ve üretim maliyetlerine tam yansımadı ekim ayı sonunda dolar sağlanacak. bu fiyatlar alım fırsatıdır. 4.90 iken 3 kere inecek diyenler 5 TL olunca alalım mı diye DM atıyorlar. Dikkat edib zararına kaptırmayın dolarınızı. Sonra çok ağlarsınız. Dikkat ettiniz mi dolar-faiz-borsa-enflasyon birlikte artıyor buna kriz denir. Resesyon geliyor. YTD.

                                Yorum Yaz