USD / Amerikan Doları

ALIŞ 40,14
SATIŞ 40,26
FARK %11,92
Önceki Kapanış 40,66
Günün En Düşük Değeri 40,49
Günün En Yüksek Değeri 40,86

Dolar Pazartesi ( Ne Olur ? )

%61 Artar
49 Oy
* Gün içerisinde 09:00 - 15:00 arasındaki sonuçlar

Dolar DESTEK DİRENÇ NOKTALARI

USD OTOMATİK DESTEK & DİRENÇ ALARMI
  • Destek 1 30,08
  • Destek 2 30,05
  • Direnç 1 30,12
  • Direnç 2 30,13

DOLAR BANKA KURLARI

11:30ALIŞSATIŞMakas(%)
Merkez Bankası 40,4040,47%0,18
Yapı Kredi 27,8428,83%3,54
Halkbank 27,8428,77%3,34
Denizbank 39,1541,89%7,01
VakifBank 39,4141,70%5,84
Ziraat 27,7428,70%3,46
Isbank 39,1541,89%7,01
EnPara 39,4541,65%5,58
Akbank 27,7029,00%4,69
Vakıf Katılım 18,1120,51%13,25
Enpara 39,4541,65%5,58
11:30ALIŞSATIŞMakas(%)
Sekerbank 27,8228,83%3,63
IngBank 37,2939,56%6,11
Finansbank 27,9928,55%2,00
Kuveyt Türk 27,9228,36%1,57
Garanti 28,0328,45%1,50
Teb 27,9928,57%2,10
HSBC 28,0328,45%1,50
Kuveyt SeninBankan 27,9228,36%1,57
ZiraatKatilim 24,1330,41%26,06
OdeaBank 18,5320,38%9,97
TurkiyeFinans 27,9528,49%1,97
Albaraka 27,9028,55%2,33

Dolar Yorumları

3000 Karakter
Görsel Yükle
Yorum Yaz

USD merhaba, herkese bol kazançlar

    USD Yarin bir iyilik yapacam Okullar açılıyormuş ya 5 tane çamasir suyu el sabun buyuk gidip okula bağislayacam sevabina. Öğrencilik bizde yaşadik Bu süreçi umarim güzel atlatiriz da aileler de mutlu olur hadi bakalim.

      USD biden' in kazanması tlde nasıl etki eder? ekonomistler; gelişmekte olan ülkelerin paralarının dolara karşı güçleneceğini söylüyor ama onların paraları guclenirken bile bazen TL değer kaybedebilir, öngörüsü olan var mı?

        USD Türk Lirası uzun vadede USD' ye karşı dezavantajlı sonucu ise Türk Lirası' nın 186 ülke para birimi karşısında değer kaybetmesi maaşların alım gücünün yere vurması. Türk Asgari Ücretlisi 1 saat çalıştığı zaman Türkiye' de üretilen 500 gram Çaykur Rize çaydan 1 tane alamaz ama 3000 km ötedeki Almanya' da Asgari Ücretli 1 saat çalışıp 3 tane alabilir. Türkiye' de üretilen şeyi fındık, Fiat Egea, Türk Çayı örneğinde olduğu gibi Türke ucuz yedirmezler. 

        USD Türk Lirasının düşmesi Doların yükselmesinin etkilerinden biri de çalışma hayatına oldu. Türkiye 193 ülke arasında Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Eurostat (Avrupa resmi istatistik kurumu)' a gönderdiği verilere göre %kırk iki ile Asgari Ücretle çalışan oranının en yüksek olduğu ülke.  

        • USD @FCKL3579 Çünkü sigortası, gelir vergisi primi, damga parası, pul parası vesaire işverene maliyeti 3458 TL. Eskiden işverene bu kadar yük olunduğunu sanmıyorum. Eskiden Asgari Ücret hiçbir iş bilmeyen aynı zamanda hiç okumamış olana verilirdi. Şimdi 3 yıl deneyimli çalışan işyerine kızıp işten çıkıyor. Aynı sektörde başka firmaya gittiğinde Asgari Ücret teklif ediyorlar.

        • USD @berk- asgari ücret sembolikti işveren asgari ücret vermeye utanırdı elden fark verirdi, şimdi asgari ücreti vermek bile zor geliyor 1500 TL ye avukat çalışıyormuş Ankara'da.

        USD HATAY DİYARBAKIR TRABZON MUĞLA ÇANAKKALE İZMİR BALIKESİR CANIM VATANIM YANIYOR....

        USD faiz arttırınca herşeyin güllük gülistanlık olacağını sananlar var. tüm dünya merkez bankaları neredeyse eksi faiz verirken bizim arttırmamız ekonomiyi dahada çökertecek hamle olur. geçen %24 lük faizde şirketler patır patır konkordato ilan ettiler, ortada pandemi falanda yoktu. şimdi dahada beter olur. yüksek faizde piyasan para çekilir, ekonomik durgunluk (resesyon) üstüne birde yüksek enflasyon geldiğinde ekonomiler için en kötü senaryo stagflasyon kaçınılmaz olur türkiye için. muhtemelen mb 200-400 baz puan arttıracak, dolar bi miktar düştüğünde trene yeni yolcular binip doları dahada yükselteceği kesin. doları ve faizler aşağı çekmenin tek çaresi halkın elindeki doları bozdurmayı teşvik etmek. insanların kafasındaki dolar dahada yükselecek imajını kırmak. ilk önce damat kesinlikle görevden alınmalı, yerine bu işte herkesin hemfikir olduğu liyakatlı birini atamak. 2. si mb bağımsızlığını sonuna kadar vurgulamak. 3. sü devletteki aşırı savuganlığa bir son vermek. 

        USD Türk Lirasının düşmesi Doların yükselmesinin etkilerinden biri de ev fiyatlarında oldu. Ev konusunda maaşların alım gücü düştü. 19 yıl önce metrekaresi 81 Dolar olan ev bugün metrekaresi 550 Dolar. 50 ayda alınırken bugün 150 ayda alınıyor.  

          USD Kazanan kim olacak? Rusya👍 Türkiye ve beraberlik👎 Başarılar dostluk kazansın iki güzel ülke. Ben rusya'yı destekliyorum benim gerçekten 1.vatanım Rusya ❤

          USD Türk Lirası diğer para birimlerine göre sürekli dezavantajlıdır. Çünkü Bursa' da %Yetmiş yerlilik oranıyla üretilen Fiat Egea Türkiye' de 208.900 TL 3000 km ötedeki Almanya' da 196,600 TL (21.143 EUR). Türk İşçisi üretir 89 ayda alır, Alman 16 ayda alır. Aynısı `' ı Türkiye' de üretilen fındık için de geçerli. Türkiye' de üretilen bir şeyi ucuza yedirmezler. 

          USD son dakika fahretin koca sali günü aşı ile ilgili flaş mujdemiz var dedi emitia larda düşüş olabilir temkinli olmakta fayda var.

          USD Türk Lirasının 186 ülke para birimi karşısında değer kaybının etkilerinden biri de Asgari Ücretin, Maaşların konut karşısında alım gücünün erimesiyle oldu. İstanbul Şirinevler 2 artı 1 - 85 metrekare ortalama bir daire. Eskiden Ev Alım Süresi: 45 ay 2020 Ev Alım Süresi: 150 ay 

            USD ermenistan azerbaycan ateşkesi doğalgaz rezervi güncellenmesi ( yukarı yönde ) dolar endeksi düşüşü abd teşvik paketi müzakereleri 22 ekim tcmm toplantısı 300 baz yukarı yönde olursa bunların hepsini bir düşünün dolar ne olur ...? kıymetli madenler günleri tekrar geliyor gibi ytd

            USD Türk Lirasının 1 yıllık dilimde 186 ülke para birimi karşısında değer kaybının sonuçları nelerdir? Türkiye' deki maaşlar 20 yıl önceden 1923' e kadar Doğu Avrupanın tüm ülkelerinden daha iyiydi, bugün görseldekiler, görselin dışındaki Polonya, Romanya, Slovenya, Slovakya, Sırbistan, Macaristan, Hırvatistan, Karadağ' dan daha kötüdür. Türkiye' deki maaşlar 28 AB üyesi ülke arasında 27' ince sırada. Türkiye' den daha kötü durumda olanlar: Arnavutluk, Bosna Hersek, Kosova, Makedonya, Bulgaristan. 

              USD arkadaşlar pazartesi nasıl bir piyasa olacak bunu kestirmek zor ama altın ve ucuz gümüş alanlar vole vurdu gene gıram altın 490 gümüş 6.35 test etti dolar yatırmcısı cuma günü sürpriz bir şok yaşadı dolar 795 den 784 kadar düştü 786 kapanış toparladı bu hafta merkez bankası sıkılaştırıcı adım olablir yada ufak dalgalı yıllarını yön izin verebilir öncelik ptesi açılış görmek lazım 🤔🤔 🤔 kademe kademe çalışan lazanırz ful al sat yapan kaybeder .gıram altın ve gümüş e tarafı bakalım belki kar satış metalda geri çekilme yapabilir ama bu çekilme belli nokta gene alım demek .ben her zaman şu 3 konu sağlam liman. derim .bir köşede TL. ihtiyaç. sabit kademe kademe kademe döviz ister al ister sat ve metal ı dövize kıyasla daha önde tutmak ..yani diyelim hem dövix hem altın gümüş düştü ....burda öncelik seçenek. metal tercih edilmelidir dövizi satan alttan alabiliyor örnek cuma 794 dolar satıp alttan 785 dolar aldılar .altın dev makası buna izin vermiyor özellikle gümüş 6.40 buldu satışlar.🤔

                USD Türk Lirası uzun vadede erir çünkü Dünya üretiminin %Altmışı Türkiye' de olan fındık 3000 km ötedeki Almanya kavrulmuş haliyle 1,99 € Alman 1 saat çalışır 1 kilo alır; Türkiye' de 1 gün çalışır 1 kilo alamazsın. Fiat Egea örneğinde ve fındıkta olduğu gibi Türkiye' de üretilen bir şeyi Türkiye' deki insanlara ucuza yedirmezler. 

                  USD Türk Lirası değersiz TL karşısında Dolar yüksek dolayısıyla Gıda Enflasyonu da yüksek. 193 ülke arasında Türkiye en yüksek Gıda Enflasyonunda 15' inci sırada. Türkiye' den daha iyi enflasyonu bulunan ülkeler: 48 Afrika Ülkesi, İç Savaş yaşamış (Ukrayna, Mısır, Libya vb.), Savaş yaşamış (Azerbaycan, Irak, Filistin vb.) ülkeler de var. RTE: Türkiye Ekonomisi Dünyada 1 numara. (05.06.2018 - Sakarya) 

                  USD 97 yıllık Cumhuriyet Tarihinde ilkez Türkiye Asgari Ücreti Romanya, Macaristan, Yugoslavya (Çekya, Slovakya) Asgari Ücretinin gerisinde kaldı. Türk Lirası' ndaki değer kaybı sürecek mı bakalım.

                  USD Çok konuşulacak konu var Çomarlar anlamadığı İçin anlatmaya gerek yok

                  Yorum Yaz